Marinoitu lehtikaali-grillisalaatti

Marinoitu lehtikaali-grillisalaatti sopii ihanasti retkellä syötäväksi. Juusto on helppo korvata tofulla, jolloin salaatista tulee myös vegaaninen.

G
5 annosta

Valmistusohje

4–6 annosta

0,5 rs (a 125 g) kirsikka- tai miniluumutomaatteja
2 nektariinia tai persikkaa
4 isoa lehteä lehtikaalia
2 kevätsipulin vartta, nippu sipulin varsia tai ruohosipulia
1 pkt (200 g) halloumijuustoa tai muuta grillattavaa juustoa tai tofua

Yrttiöljy
1,5 rkl öljyä
1,5 tl kuivattuja yrttejä esim. timjamia

Marinadi

3 rkl (30 g) kuorittuja pistaasipähkinöitä tai 1,5 rkl suolapähkinöitä + 1,5 rkl cashewpähkinöitä
2 isoa valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
0,5 sitruunan mehu
mustapippuria

Työvälineet retkelle: leikkuulauta, leikkuuveitsi, muki, lusikka, grillisuti, paistinpannu, paistinlasta, tarjoilulautanen

Kotona:

  1. Huuhtele tomaatit ja nektariinit, kuivaa ja pakkaa rasiaan retkeä varten
  2. Huuhtele lehtikaalin lehdet, poista niistä keskiruodit ja revi ne pieniksi paloiksi.
  3. Rouhi pähkinät veitsellä, morttelissa tai tehosekoittimessa. Hienonna valkosipulinkynsi.
  4. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään kulhossa. Kaada marinadi lehtikaalien päälle ja sekoita hyvin. Laita jääkaappiin tekeytymään ennen retkelle lähtöä tai edellisenä päivänä.
  5. Kotona tai retkellä: Silppua kevätsipuli ja leikkaa nektariinit melko ohuiksi lohkoiksi tai viipaleiksi.
  6. Retkellä: Sekoita öljy ja kuivattu timjami tai muu yrttimauste mukissa. Paista kokonaiset tomaatit ja nektariiniviipaleet pannussa nuotiolla tai retkikeittimellä. Voitele grillattavia yrttiöljyllä ja paista, kunnes nektariinit ovat kauniin ruskeita ja tomaatit alkavat halkeilla.
  7. Paista halloumijuusto ja voitele yrttiöljyllä, mikäli sitä riittää. Asettele halloumijuusto, tomaatit ja nektariinit marinoitujen lehtikaalien päälle. Ripottele salaatin päälle silputtuja kevätsipulin tai ruohosipulin varsia ja tarjoile heti.


    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.47 kg CO2 ekv
  • Energia 288 kcal/annos
  • Rasva 22.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.5 g
  • Proteiini 11.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.7 g
  • Sokerit 8 g
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Natrium 405.7 mg
  • Kalsium 192.3 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 65.2 mg