Marinoitua keltajuurta

G
4 annosta

Valmistusohje

500 g keltajuuria
0,5 tl suolaa keitinveteen

Marinadi:
1 oksa tuoretta rosmariinia
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:
salaatinlehtiä tai rucolaa
150 g fetaa tai vegaanista fetaa

  1. Pese keltajuuret ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä hetki.
  2. Kuori juuret ja leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna rosmariini ja valkosipulinkynsi.
  3. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää vipaleet marinadiin.
  4. Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.
  5. Laita tarjoilulautaselle salaatinlehtiä tai rucolaa ja asettele muutama keltajuuriviipale päälle.
  6. Murustele annoksen päälle fetaa maun mukaan ja lisää pinnalle hiukan marinadia.

Testattu Marttakeittiössä

#Juurikas

Hiilijalanjälki
0.88 kg CO2 ekv
  • Energia 252 kcal/annos
  • Rasva 18.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.2 g
  • Proteiini 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.6 g
  • Sokerit 11.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Natrium 832.2 mg
  • Kalsium 223.6 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 17.1 mg