Ainesosat

  • 5 dl
    Mehu, höyrymehu, laimentamaton, sokeroitu
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 3 1/2 dl
    Kaurahiutale

Reseptin ravintosisältö

Energia 288 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.3 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 39.4 mg
  • Natrium 196 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 46.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 64.2 g
  • Proteiini 4.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 2.3 g

Valmistusohje

½ l punaherkukka tai puolukka höyrymehua (mehutiivistettä)
½ l vettä
1-2 omenaa
n. 3½ dl kokonaisia kaurasuurimoita
ripaus suolaa
kanelitanko
n.1½ dl sokeria jos mehu on sokeritonta

  1. Kaada uunivuokaan mehu ja vesi.
  2. Lisää kokonaiset kaurasuurimot ja ripaus suolaa.
  3. Raasta joukkoon omenat. Laita sekaan kanelipala.
  4. Hauduta puuroa uunissa n. 100°C:ssa 5-6 tuntia.

    Puuro sopii hyvin valmistettavaksi uunin jälkilämmössä yön yli.
    (Illalla lämpö 100-150°C, aamulla 50-70°C).

 

Jaa sivu