Marjainen uunipuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9866.jpg
Marjainen uunipuuro
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
½ l punaherkukka tai puolukka höyrymehua (mehutiivistettä)
½ l vettä
1-2 omenaa
n. 3½ dl kokonaisia kaurasuurimoita
ripaus suolaa
kanelitanko
n.1½ dl sokeria jos mehu on sokeritonta
- Kaada uunivuokaan mehu ja vesi.
- Lisää kokonaiset kaurasuurimot ja ripaus suolaa.
- Raasta joukkoon omenat. Laita sekaan kanelipala.
- Hauduta puuroa uunissa n. 100°C:ssa 5-6 tuntia.
–
Puuro sopii hyvin valmistettavaksi uunin jälkilämmössä yön yli.
(Illalla lämpö 100-150°C, aamulla 50-70°C).
Hiilijalanjälki
0.49 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 288 kcal/annos
- C-vitamiini 4.3 mg
- Rauta 1.9 mg
- Kalsium 39.4 mg
- Natrium 196 mg
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Sokerit 46.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 64.2 g
- Proteiini 4.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 2.3 g
Pääraaka-aineet
-
5 dlMehu, höyrymehu, laimentamaton, sokeroitu
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlKaneli, jauhettu
-
3 1/2 dlKaurahiutale