Ainesosat

  • 1 1/2 dl
    Tomusokeri
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 125 g
    Voi
  • 2 1/4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 1/5 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 5 dl
    Jäätelö, kermajäätelö
  • 2 dl
    Marja, keskiarvo

Reseptin ravintosisältö

Energia 167 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.4 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 36.9 mg
  • Natrium 101.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 8.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.6 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
  • Rasva 10.1 g

Valmistusohje

3 munaa
1 ½ dl tomusokeria
125 g voita
2 ¼ dl vehnäjauhoa
1 rkl perunajauhoja
ripaus suolaa
½ dl vettä

Täyte:
jäätelöä tai jogurttikermavaahtoa
marjoja

  1. Pane uuni kuumenemaan 225°C:seen. Peitä 4 peltiä leivinpaperilla.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti, lisää sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Nostele kukkurainen ruokalusikallinen taikinaa leivinpaperille. Levitä taikina pyöreäksi, halkaisijaltaan noin 12 cm:n suuruiseksi pyöryläksi. Taikinasta tulee noin 15 pyörylää.
  4. Paista kakkusia noin 6 minuuttia. Irrota kakut kuumina varovasti lastalla ja taivuta tötteröiksi. Pyörylöistä voi tehdä myös syötäviä annoskuppeja nostamalla kuumat kakut ylösalaisin käännetyn kupin tai lasin päälle. Pyörylä tulee painaa heti kupiksi ja anna jäähtyä. Tötteröt kovettuvat jäähtyessään ja pysyvät sen jälkeen muodossaan.
  5. Täytä kupit juuri ennen tarjoilua jogurttikermavaahdolla tai jäätelöllä ja marjoilla.

Vinkki! Tötteröille voi valmistaa pahvista ja foliosta muotit käärimistä helpottamaan.

Vinkki! Saat kauniin vohvelikuvion tötteröiden pintaan, kun paistat ne uunin sijaan vohveliraudalla.

Jaa sivu