Marjaisat kesätötteröt

15 annosta

Valmistusohje

n. 15 tötteröä

3 munaa
1 ½ dl tomusokeria
125 g voita
2 ¼ dl vehnäjauhoa
1 rkl perunajauhoja
ripaus suolaa
½ dl vettä

Täyte:
jäätelöä tai jogurttikermavaahtoa
marjoja

  1. Pane uuni kuumenemaan 225°C:seen. Peitä 4 peltiä leivinpaperilla.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti, lisää sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Nostele kukkurainen ruokalusikallinen taikinaa leivinpaperille.
  5. Levitä taikina pyöreäksi, halkaisijaltaan noin 12 cm:n suuruiseksi pyöryläksi.
  6. Paista kakkusia noin 6 minuuttia.
  7. Irrota kakut kuumina varovasti lastalla ja taivuta tötteröiksi. Pyörylöistä voi tehdä myös syötäviä annoskuppeja nostamalla kuumat kakut ylösalaisin käännetyn kupin tai lasin päälle. Pyörylä tulee painaa heti kupiksi ja anna jäähtyä. Tötteröt kovettuvat jäähtyessään ja pysyvät sen jälkeen muodossaan.
  8. Täytä kupit juuri ennen tarjoilua jogurttikermavaahdolla tai jäätelöllä ja marjoilla.

Vinkki! Tötteröille voi valmistaa pahvista ja foliosta muotit käärimistä helpottamaan.
Saat kauniin vohvelikuvion tötteröiden pintaan, kun paistat ne uunin sijaan vohveliraudalla.

Hiilijalanjälki
0.15 kg CO2 ekv
  • Energia 167 kcal/annos
  • Rasva 10.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.6 g
  • Sokerit 8.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 101.4 mg
  • Kalsium 36.9 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 3.4 mg