Valmistusohje

1 l laimennettua sokeroitua mehua
4 rkl perunajauhoja
n. 3 dl pakastettuja mansikoita, mustikoita, herukoita, vadelmia tai lakkoja

  1. Mittaa mehu ja perunajauhot kattilaan.
  2. Kuumenna kokoajan sekoittaen kunnes liemi sakenee ja alkaa kuplia.
  3. Lisää jäiset pakastemarjat, sekoita ja kaada kiisseli vadille.
  4. Ripottele pintaan sokeria, jotta ei muodostu kuorta.

Ainesosat

  • 10 dl
    Mehu, höyrymehu laimennettu, sokeroitu
  • 4 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 3 dl
    Marja, keskiarvo
  • 2 tl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 108 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.3 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 23.9 mg
  • Natrium 1.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 19.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.8 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.3 g

Katso video

Jaa sivu