Marjakiisseli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/j_lkiruoka_lakkakiisseli2_kainuu.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Munaton
- Perinneruoat
- Pikkukokki (lapsille)
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
1 l laimennettua sokeroitua mehua
4 rkl perunajauhoja
n. 3 dl pakastettuja mansikoita, mustikoita, herukoita, vadelmia tai lakkoja
- Mittaa mehu ja perunajauhot kattilaan.
- Kuumenna kokoajan sekoittaen kunnes liemi sakenee ja alkaa kuplia.
- Lisää jäiset pakastemarjat, sekoita ja kaada kiisseli vadille.
- Ripottele pintaan sokeria, jotta ei muodostu kuorta.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
108
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 0.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 0.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.8 g
- Sokerit 19.2 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 1.8 mg
- Kalsium 23.9 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 12.3 mg
Ainesosat
-
2 tlSokeri
-
3 dlMarja, keskiarvo
-
4 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
10 dlMehu, höyrymehu laimennettu, sokeroitu