Marjakukko

Marjakukko on perinteinen suomalainen jälkiruoka, joka sopii niin juhlaan kuin arkeen. Voit laittaa täytteeksi haluamiasi marjoja, kuten vadelmia, mustikoita ja puolukoita – tai vaikka kaikkia sekaisin!

4 annosta

Valmistusohje

200 g margariinia tai voita
¾ dl sokeria
3 dl ruisjauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
7-8 dl puolukoita tai mustikoita
¾ dl sokeria
½ dl perunajauhoja

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhot siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikinasta ¾ uunivuoan (halk. 26 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
  3. Sekoita marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos vuokaan taikinan päälle.
  4. Kaaviloi loppu taikina leivinpaperin päällä noin 1 cm:n vahvuiseksi levyksi ja
    aseta marjojen päälle.
  5. Paista kukkoa 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla,jos pinta tummuu liikaa.
  6. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Hiilijalanjälki
0.63 kg CO2 ekv
  • Energia 732 kcal/annos
  • Rasva 42.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 26.5 g
  • Proteiini 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 94 g
  • Sokerit 41.1 g
  • Kuitu, kokonais- 9.2 g
  • Natrium 372.8 mg
  • Kalsium 124.5 mg
  • Rauta 2.8 mg
  • C-vitamiini 9.1 mg