Ainesosat

  • 200 g
    Makean piirakan murotaikinapohja
  • 5 dl
    Mustikka, metsämustikka
  • 5 dl
    Vadelma
  • 2/3 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 2 rkl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 101 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.5 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 46.6 mg
  • Natrium 52.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 7.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.4 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 4.2 g

Valmistusohje

1 pkt valmista pakastemurotaikinaa
5 dl mustikoita
5 dl vadelmia
2 tl perunajauhoja sokeria

  1. Voitele pyöreä piirakkavuoka.
  2. Painele sulanut taikina käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita tuoreet tai pakastetut, vähän sulaneet marjat ja perunajauho keskenään.
  4. Mausta seos sokerilla ja kaada vuokaan.
  5. Paista 200°C lämmössä noin puolen tunnin ajan.

 

Jaa sivu