Marjamuropiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Marjamuropiirakka.jpg
Marjamuropiirakka
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kesä
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
1 pkt valmista pakastemurotaikinaa
5 dl mustikoita
5 dl vadelmia
2 rkl perunajauhoja pakastemarjoihin
sokeria
- Voitele pyöreä piirakkavuoka.
- Painele sulanut taikina käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita tuoreet tai pakastetut, vähän sulaneet marjat ja perunajauho keskenään.
- Mausta seos sokerilla ja kaada vuokaan.
- Paista 200°C lämmössä noin puolen tunnin ajan.
0.2 kg CO2 ekv
- Energia 101 kcal/annos
- C-vitamiini 11.5 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 46.6 mg
- Natrium 52.1 mg
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Sokerit 7.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.4 g
- Proteiini 1.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Rasva 4.2 g
Pääraaka-aineet
-
200 gMakean piirakan murotaikinapohja
-
5 dlMustikka, metsämustikka
-
5 dlVadelma
-
2/3 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
2 rklSokeri