Marjamurupaistos

G
8 annosta

Valmistusohje

500 g erilaisia pakastemarjoja (herukoita, mustikoita, vadelmia)
0,75 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Muruseos:
100 g rasiamargariinia
1,5 dl tattarijauhoja
0,75 dl sokeria
1,5 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
1,5 dl isoja (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2–3 rkl kylmää vettä

  1. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 22-24 cm). Levitä kohmeiset marjat vuokaan ja ripottele joukkoon sokeri ja perunajauho ja sekoita kevyesti marjoihin.
  2. Nypi kuutioitu, kylmä rasva vehnäjauhojen kanssa rouheaksi muruksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut loput kuivat aineet. Sekoita vettä lusikallinen kerrallaan seokseen, niin että taikinaan muodostuu isoja paakkuja.
  3. Kumoa taikinamuru marjojen päälle keoksi. Murua saa olla keskellä paksumpi kerros kuin reunoille.
  4. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes paistos on kauniin värinen ja marjat hieman kiehuvat paistoksen reunoilla.
Hiilijalanjälki
0.29 kg CO2 ekv
  • Energia 320 kcal/annos
  • C-vitamiini 27.6 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 109.6 mg
  • Natrium 119.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Sokerit 20.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 39.7 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
  • Rasva 17.5 g