Valmistusohje

5 l suppilovahveroita tai
3–5 dl kuivattuja suppilovahveroita (liotetaan, keitetään ohjeen mukaan)

Mausteliemi:
1 dl etikkaa
1 dl (omena)viinietikkaa
2 dl vettä
10 neilikkaa
1–2 kanelitankoa
2 muskottikukkaa
¼ tl suolaa
300 g sokeria

  1. Keitä sieniä erillisessä vedessä muutama minuutti. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä noin puoli tuntia ennen keittämistä.
  2. Kaada vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä siivilässä.
  3. Pane sienet lasipurkkiin.
  4. Keitä lientä noin 10 minuuttia ja kaada kuumana sienien päälle.

    Anna sienien maustua muutama päivä.
    Säilytä viileässä.

 

Ainesosat

  • 1 dl
    Väkiviinaetikka
  • 1 dl
    Hunaja-omena-viinietikka
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 300 g
    Sokeri
  • 50 dl
    Kantarelli

Reseptin ravintosisältö

Energia 413 kcal/annos
  • C-vitamiini 24.7 mg
  • Rauta 13.4 mg
  • Kalsium 27.2 mg
  • Natrium 159.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 11.4 g
  • Sokerit 79.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 110.1 g
  • Proteiini 9.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 2.5 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu