Valmistusohje

5 l suppilovahveroita tai
3–5 dl kuivattuja suppilovahveroita (liotetaan, keitetään ohjeen mukaan)

Mausteliemi:
1 dl etikkaa
1 dl (omena)viinietikkaa
2 dl vettä
10 neilikkaa
1–2 kanelitankoa
2 muskottikukkaa
¼ tl suolaa
300 g sokeria

  1. Keitä sieniä erillisessä vedessä muutama minuutti. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä noin puoli tuntia ennen keittämistä.
  2. Kaada vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä siivilässä.
  3. Pane sienet lasipurkkiin.
  4. Keitä lientä noin 10 minuuttia ja kaada kuumana sienien päälle.

    Anna sienien maustua muutama päivä.
    Säilytä viileässä.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 413 kcal/annos
Hiilijalanjälki
2 kg CO2 ekv
  • Rasva 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 9.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 110.1 g
  • Sokerit 79.1 g
  • Kuitu, kokonais- 11.4 g
  • Natrium 159.9 mg
  • Kalsium 27.2 mg
  • Rauta 13.4 mg
  • C-vitamiini 24.7 mg
Jaa sivu