Marjan suppilovahveroherkku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/marjan-suppilovahveroherkku.jpg
Marjan suppilovahveroherkku
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Sienet
- Syksy
- Säilöntä
- Välipalat
Valmistusohje
5 l suppilovahveroita tai
3–5 dl kuivattuja suppilovahveroita (liotetaan, keitetään ohjeen mukaan)
Mausteliemi:
1 dl etikkaa
1 dl (omena)viinietikkaa
2 dl vettä
10 neilikkaa
1–2 kanelitankoa
2 muskottikukkaa
¼ tl suolaa
300 g sokeria
- Keitä sieniä erillisessä vedessä muutama minuutti. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä noin puoli tuntia ennen keittämistä.
- Kaada vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä siivilässä.
- Pane sienet lasipurkkiin.
- Keitä lientä noin 10 minuuttia ja kaada kuumana sienien päälle.
–
Anna sienien maustua muutama päivä.
Säilytä viileässä.
1.57 kg CO2 ekv
- Energia 413 kcal/annos
- Rasva 2.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 9.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 110.1 g
- Sokerit 79.1 g
- Kuitu, kokonais- 11.4 g
- Natrium 159.9 mg
- Kalsium 27.2 mg
- Rauta 13.4 mg
- C-vitamiini 24.7 mg
Pääraaka-aineet
-
50 dlKantarelli
-
300 gSokeri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlHunaja-omena-viinietikka
-
1 dlVäkiviinaetikka