Marjapaistos
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/02/tulikivi_martat-2022-print-33.jpg
		
		Marjapaistos
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Jälkiruoat
 - Kananmunaton
 - Maidoton
 - Makea leivonta
 - Marjat
 - Vegaaninen
 
Valmistusohje
400 g marjoja
(1 rkl perunajauhoja pakastemarjoihin)
Taikina
100 g (vegaanista) pehmeää margariinia
¾ dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja/mantelijauhoa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Tarjoiluun
(Vegaanista) vaniljakastiketta
- Jos käytät pakastettuja marjoja, sekoita niiden joukkoon perunajauho.
 - Sekoita taikinan ainekset keskenään. Rasva on helpoin nyppiä käsin muiden ainesten sekaan.
 - Kaada marjat vuolukivipadan (n. 2,5 l) pohjalle ja ripottele taikina päälle. Tämä taikina mahtuu myös kolmeen vuolukiviseen ruukkuun (0,4 l).
 - Paista marjapaistosta 200-asteessa kannen alla noin 15 minuuttia. Jos käytät pakastettuja marjoja, paistoaika on noin 30 minuuttia.
 - Nauti vaniljakastikkeen kera.
 
Katso ohjevideolta lisää vinkkejä marjapaistoksen valmistukseen.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki / annos
							0.43							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 422 kcal
 - Rasva 22 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
 - Proteiini 4.8 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 53.6 g
 - Sokerit 25 g
 - Kuitu, kokonais- 4.5 g
 - Natrium 319.8 mg
 - Kalsium 31.9 mg
 - Rauta 2.5 mg
 - C-vitamiini 15 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								2 gSuola, pöytäsuola
 - 
								2 tlVanilliinisokeri
 - 
								65 gVehnäjauho, valkoinen
 - 
								70 gKaurahiutale
 - 
								65 gSokeri
 - 
								100 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
 - 
								400 gMustikka, metsämustikka