Marjapaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/02/tulikivi_martat-2022-print-33.jpg
Marjapaistos
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Maidoton
- Makea leivonta
- Marjat
- Vegaaninen
Valmistusohje
400 g marjoja
(1 rkl perunajauhoja pakastemarjoihin)
Taikina
100 g (vegaanista) pehmeää margariinia
¾ dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja/mantelijauhoa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Tarjoiluun
(Vegaanista) vaniljakastiketta
- Jos käytät pakastettuja marjoja, sekoita niiden joukkoon perunajauho.
- Sekoita taikinan ainekset keskenään. Rasva on helpoin nyppiä käsin muiden ainesten sekaan.
- Kaada marjat vuolukivipadan (n. 2,5 l) pohjalle ja ripottele taikina päälle. Tämä taikina mahtuu myös kolmeen vuolukiviseen ruukkuun (0,4 l).
- Paista marjapaistosta 200-asteessa kannen alla noin 15 minuuttia. Jos käytät pakastettuja marjoja, paistoaika on noin 30 minuuttia.
- Nauti vaniljakastikkeen kera.
Katso ohjevideolta lisää vinkkejä marjapaistoksen valmistukseen.
Testattu Marttakeittiössä
0.43 kg CO2 ekv
- Energia 422 kcal/annos
- Rasva 22 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
- Proteiini 4.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 53.6 g
- Sokerit 25 g
- Kuitu, kokonais- 4.5 g
- Natrium 319.8 mg
- Kalsium 31.9 mg
- Rauta 2.5 mg
- C-vitamiini 15 mg
Pääraaka-aineet
-
2 gSuola, pöytäsuola
-
2 tlVanilliinisokeri
-
65 gVehnäjauho, valkoinen
-
70 gKaurahiutale
-
65 gSokeri
-
100 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
400 gMustikka, metsämustikka