Marjaperhonen

12 annosta

Valmistusohje

pohja:       tai valmis torttupohja
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

kostutus:
1/2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

täyte:
100 g appelsiinituorejuustoa
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispi- tai kuohukermaa

päälle:
4-5 dl marjoja (mansikka, mustikka, vadelma, herukka)

kiille:
2 dl vettä tai mehua
1 dl hyytelösokeria

  1. Valmista ensin torttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Kaada taikina voideltuun pyöreään irtopohjaiseen vuokaan.
  4. Paista torttu 175°C lämmössä noin 20 minuuttia.
  5. Halkaise kakku keskeltä kahtia ja nosta puolikkaat tarjoiluvadille perhosen muotoon.
  6. Kostuta kakkupohja vaniljasokerilla makeutetulla maidolla.
  7. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit.
  8. Lisää joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma. Sekoita täyte tasaiseksi.
  9. Levitä täyte torttupohjalle.
  10. Asettele päälle runsaasti marjoja.
  11. Valmista kiille. Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi.
  12. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja keitä pari minuuttia.
  13. Sivele kiillettä pullasudilla tai valuta varovasti lusikalla.
Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
  • Energia 191 kcal/annos
  • Rasva 9.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.6 g
  • Sokerit 19.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 67.5 mg
  • Kalsium 64.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 9.4 mg