Valmistusohje

pohja:       tai valmis torttupohja
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

kostutus:
1/2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

täyte:
100 g appelsiinituorejuustoa
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispi- tai kuohukermaa

päälle:
4-5 dl marjoja

kiille:
2 dl vettä tai mehua
1 dl hyytelösokeria

  1. Valmista ensin torttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Kaada taikina voideltuun pyöreään irtopohjaiseen vuokaan.
  4. Paista torttu 175°C lämmössä noin 20 minuuttia.
  5. Halkaise kakku keskeltä kahtia ja nosta puolikkaat tarjoiluvadille perhosen muotoon.
  6. Kostuta kakkupohja vaniljasokerilla makeutetulla maidolla.
  7. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit.
  8. Lisää joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma. Sekoita täyte tasaiseksi.
  9. Levitä täyte torttupohjalle.
  10. Asettele päälle runsaasti marjoja.
  11. Valmista kiille. Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi.
  12. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja keitä pari minuuttia.
  13. Sivele kiillettä pullasudilla tai valuta varovasti lusikalla.

    Kakku on parhaimmillaan muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä, jolloin pohja on kostunut sopivasti ja maut tasaantuneet.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu