Marjapiirakka (uunipellillinen)

16 annosta

Valmistusohje

4 kananmunaa
2 ½ dl öljyä
2 ½ dl mehua
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
2 rkl vaniljasokeria
Päälle:
10 dl marjasekoitusta (esim. mustikoita, mansikoita, punaherukoita)

1. Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Sekoita ainekset nopeasti sekaisin. Vältä turhaa vatkausta, niin taikina pysyy mureana.
2. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaiseksi.
3. Ripottele marjat taikinan päälle.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut hieman väriä pintaansa.
5. Voit tarjota piirakan kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv
  • Energia 269 kcal/annos
  • C-vitamiini 17.3 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 66.9 mg
  • Natrium 326.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 19.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40 g
  • Proteiini 4.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 10.3 g