Marmeladin valmistus

4 annosta

Valmistusohje

1 kg marjoja ja/tai hedelmiä
750 g – 1 kg (9-12 dl) sokeria

  1. Hienonna kovakuoriset marjat ja hedelmät monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  2. Pane marja/hedelmäsose ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Lisää tilkka vettä, jos se on pohjaanpalamisen estämisek­si tarpeellista.
  3. Keitä hiljalleen ilman kantta niin kauan, että massa alkaa saota, noin 45 minuuttia.
  4. Sekoita välillä.
  5. Tee marmela­dikoe. Kasta kuiva lusikka marmeladiin ja nosta se kattilan yläpuo­lelle. Jos viimeiset pisarat tippuvat hitaasti ja ne ovat suuria, marmeladi on valmista.
  6. Jos marmeladi on löysää, voit lisätä siihen vähän pektiiniä. Sekoita marmeladikiloa kohti 3/4 tl pektiiniä, saman verran sit­ruunahappoa ja 2 tl sokeria. Kuumenna marmeladi ja lisää seos joukkoon. Keitä pari minuuttia.
  7. Tölkitä marmeladi välittömästi.
Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv