Avainsanat:

Valmistusohje

2 cl mustikkamehutiivistettä tai mustikkaviiniä (esim. Mustikkakossu)
1 cl (laventeli)siirappia tai laventelihunajaa
9–10 cl alkoholitonta Kuusenkerkkä-kuohuviiniä
Koristeeksi: esim. rosmariinin tai havun oksa, pensasmustikoita

  1. Jäähdytä maljan aineet jääkylmäksi. Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa esim. kuohuviinilasista.
  2. Koristele vaikka rosmariinin tai havun oksalla ja pensasmustikoilla.
    Aineksista voi tehdä samoilla suhteilla myös boolin. Koristeina voi olla esim. isoja jääpaloja, joiden sisällä on mustikoita tai pieniä havunoksia.

Vinkki 1: Kun jääpaloihin käytettävän veden kiehauttaa ennen jäädyttämistä, jääpaloista tulee kirkkaita.

Vinkki 2: Kuusenkerkkä-kuohuviinin tilalla voi käyttää esim. mustaherukanlehdistä tehtyä Lehtikuohu-juomaa tai jotain muuta kuplivaa.

Kommentit (1)

  1. Mustikkamehua 0,5 l laimennettuna 3 litralla Schweppes’n Russian water’lla. Kirpeän, pirskahtelevat ja mustikan sininen liitto

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu