Martan juhlamalja
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/11/Martat_oma_drinkki_mustikka_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Juhlan nautinnot
- Juomat
Valmistusohje
2 cl mustikkamehutiivistettä tai mustikkaviiniä (esim. Mustikkakossu)
1 cl (laventeli)siirappia tai laventelihunajaa
9–10 cl alkoholitonta Kuusenkerkkä-kuohuviiniä
Koristeeksi: esim. rosmariinin tai havun oksa, pensasmustikoita
- Jäähdytä maljan aineet jääkylmäksi. Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa esim. kuohuviinilasista.
- Koristele vaikka rosmariinin tai havun oksalla ja pensasmustikoilla.
Aineksista voi tehdä samoilla suhteilla myös boolin. Koristeina voi olla esim. isoja jääpaloja, joiden sisällä on mustikoita tai pieniä havunoksia.
Vinkki 1: Kun jääpaloihin käytettävän veden kiehauttaa ennen jäädyttämistä, jääpaloista tulee kirkkaita.
Vinkki 2: Kuusenkerkkä-kuohuviinin tilalla voi käyttää esim. mustaherukanlehdistä tehtyä Lehtikuohu-juomaa tai jotain muuta kuplivaa.
Laura Parkko
Mustikkamehua 0,5 l laimennettuna 3 litralla Schweppes’n Russian water’lla. Kirpeän, pirskahtelevat ja mustikan sininen liitto