Ainesosat

  • 2 dl
    Sokeri
  • 225 g
    Voi
  • 7 dl
    Marja, keskiarvo
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 rkl
    Vanilliinisokeri
  • 1 1/2 tl
    Leivinjauhe
  • 2 1/4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 3/4 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 339 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.9 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 97.1 mg
  • Natrium 202 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 33.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.7 g
  • Proteiini 3.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.2 g
  • Rasva 17.1 g

Valmistusohje

75 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
noin 7 dl marjoja (esim. 5 dl punaherukoita ja 2 dl vadelmia)
3/4 dl sokeria

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/4 dl vehnäjauhoja

  1. Kuumenna uuni 175°C:seen.
  2. Sulata rasva uunissa tasapohjaisessa kakkuvuoassa (halkaisija noin 24 cm). Levitä sulanutta rasvaa myös vuoan seinämille.
  3. Ripottele vuokaan ensin fariinisokeri, sitten marjat ja lopuksi sokeri.
  4. Vatkaa taikinaan tuleva pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
  5. Lisää joukkoon munat yksitellen ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  6. Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina vuokaan marjojen päälle.
  7. Paista kakkua 40-45 minuuttia.

    Kumoa kakku vasta jäähtyneenä tarjoiluvadille tai tarjoa kakku suoraan vuoasta.
    Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Jaa sivu