Martan marjakeikaus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Martan-marjakeikaus.jpg
Martan marjakeikaus
-
Avainsanat:
- Kesä
- Makea leivonta
- Syksy
Valmistusohje
75 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
noin 7 dl marjoja (esim. 5 dl punaherukoita ja 2 dl vadelmia)
3/4 dl sokeria
Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/4 dl vehnäjauhoja
- Kuumenna uuni 175°C:seen.
- Sulata rasva uunissa tasapohjaisessa kakkuvuoassa (halkaisija noin 24 cm). Levitä sulanutta rasvaa myös vuoan seinämille.
- Ripottele vuokaan ensin fariinisokeri, sitten marjat ja lopuksi sokeri.
- Vatkaa taikinaan tuleva pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää joukkoon munat yksitellen ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina vuokaan marjojen päälle.
- Paista kakkua 40-45 minuuttia.
–
Kumoa kakku vasta jäähtyneenä tarjoiluvadille tai tarjoa kakku suoraan vuoasta.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
0.28 kg CO2 ekv
- Energia 339 kcal/annos
- C-vitamiini 13.9 mg
- Rauta 0.9 mg
- Kalsium 97.1 mg
- Natrium 202 mg
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Sokerit 33.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43.7 g
- Proteiini 3.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.2 g
- Rasva 17.1 g
Pääraaka-aineet
-
2 dlSokeri
-
225 gVoi
-
7 dlMarja, keskiarvo
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 rklVanilliinisokeri
-
1 1/2 tlLeivinjauhe
-
2 1/4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 1/2 dlSokeri
-
3/4 dlSokeri