Mätidippi

G
8 annosta

Valmistusohje

150 g kirjolohen mätiä tai merilevävalmistetta
1 punasipuli
1/2 dl hienonnettua tilliä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
1 prk (120 g) smetanaa
1 prk (200 g) tuorejuustoa
1 luomusitruunan kuori ja mehua
1 maustemitallinen suolaa
1 maustemitallinen mustapippuria

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Pese ja kuori sitruunan keltainen pinta hienolla raastinterällä. Purista sitruunan mehu.
  3. Sekoita kaikki dipin ainekset keskenään.
  4. Tarjoa dippiä blinien kanssa tai esimerkiksi ruisnappien päällä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.54 kg CO2 ekv
  • Energia 131 kcal/annos
  • Rasva 10.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
  • Proteiini 6.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.6 g
  • Sokerit 1.8 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 162.2 mg
  • Kalsium 42 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 2.2 mg