Mätidippi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/11/joulukalat_matidipit_vaaka_h.jpg
Mätidippi
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Joulu
- Kala
- Kananmunaton
Valmistusohje
150 g kirjolohen mätiä tai merilevävalmistetta
1 punasipuli
1/2 dl hienonnettua tilliä
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
1 prk (120 g) smetanaa
1 prk (200 g) tuorejuustoa
1 luomusitruunan kuori ja mehua
1 maustemitallinen suolaa
1 maustemitallinen mustapippuria
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Pese ja kuori sitruunan keltainen pinta hienolla raastinterällä. Purista sitruunan mehu.
- Sekoita kaikki dipin ainekset keskenään.
- Tarjoa dippiä blinien kanssa tai esimerkiksi ruisnappien päällä.
Testattu Marttakeittiössä
0.54 kg CO2 ekv
- Energia 131 kcal/annos
- Rasva 10.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
- Proteiini 6.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.6 g
- Sokerit 1.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 162.2 mg
- Kalsium 42 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 2.2 mg
Pääraaka-aineet
-
0.2 gMustapippuri
-
0.2 gSuola, pöytäsuola
-
1 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
120 gSmetana, rasvaa n. 40 %
-
3.5 rklRuohosipuli
-
3.5 rklTilli, tuore
-
50 gPunasipulia
-
150 gMäti keskiarvo