Maukas kaalisalaatti

G
6 annosta

Valmistusohje

400 g valkokaalia
2 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
2 limen mehu
1 rkl sokeria
1 mm suolaa
3 rkl maapähkinävoita

  1. Suikaloi valkokaali ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
  3. Kuori valkosipulinkynsi. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna valkosipuli sekä chili pieneksi. Laita kulhoon.
  4. Sekoita joukkoon limen mehu sekä sokeri, suola ja maapähkinävoi.
  5. Lisää joukkoon kaalisuikaleet ja porkkanaraaste.
  6. Sekoita voimakkaasti tai halutessasi hakkaa perunasurvimella niin, että kaali alkaa mehustua ja maustua.
  7. Anna salaatin maustua hetki ennen syömistä.
  • Energia 139 kcal/annos
  • Rasva 8.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 4.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.3 g
  • Sokerit 6.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Natrium 93.7 mg
  • Kalsium 38.7 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 42.6 mg