Maukas kaalisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kasvisaineisto_salaatit_vaaka_H.jpg
Maukas kaalisalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Salaatit
- Vegaaninen
Valmistusohje
400 g valkokaalia
2 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
2 limen mehu
1 rkl sokeria
1 mm suolaa
3 rkl maapähkinävoita
- Suikaloi valkokaali ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
- Kuori valkosipulinkynsi. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna valkosipuli sekä chili pieneksi. Laita kulhoon.
- Sekoita joukkoon limen mehu sekä sokeri, suola ja maapähkinävoi.
- Lisää joukkoon kaalisuikaleet ja porkkanaraaste.
- Sekoita voimakkaasti tai halutessasi hakkaa perunasurvimella niin, että kaali alkaa mehustua ja maustua.
- Anna salaatin maustua hetki ennen syömistä.
- Energia 139 kcal/annos
- Rasva 8.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 4.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.3 g
- Sokerit 6.1 g
- Kuitu, kokonais- 3.7 g
- Natrium 93.7 mg
- Kalsium 38.7 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 42.6 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rklMaapähkinävoi, Natural (ilman soijaa)
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1 rklSokeri
-
2 kplLimetit
-
1 pippuriPaprika, tulinen chili, punainen
-
7 gValkosipuli
-
2 kplPorkkana
-
400 gKaali