Maukas pastasalaatti

Helppo ja nopea pastasalaatti arkeen. Valmista iso satsi ja syö useampana päivänä!

4 annosta

Valmistusohje

200 g (n. puoli pussia) makaronia
200 g jauhelihaa TAI 150 g kanasuikaleita
1 rkl ruokaöljyä, margariinia tai voita
1 tl jauhelihamaustetta
½ tl suolaa
puolikas (tai 1 pieni) sipuli
1 ps pakastekasviksia
½ ps pakasteherneitä
1 dl jogurttia
2 rkl ketsuppia
1 tl mustapippuria
1 tl yrttisekoitusta

  1. Keitä makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Kuumenna pannulla ruokalusikallinen rasvaa ja ruskista jauheliha tai kanasuikaleet. Painele samalla paloja lastalla pienemmiksi. Mausta jauhelihamausteella ja suolalla ja paista kypsäksi. Anna jäähtyä.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Kiehauta hieman vettä kattilassa ja lisää siihen pakastekasvikset ja -herneet. Keitä muutama minuutti. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  5. Yhdistä kulhossa makaroni, jauheliha tai kana, sipuli sekä pakastekasvikset.
  6. Sekoita pienessä kulhossa tai mukissa keskenään jogurtti, ketsuppi, mustapippuri ja yrttisekoitus. Kaada kastike salaattikulhoon ja sekoita.

Huom! Jos käytät pakkauksesta jäljelle jääneen jauhelihan tai kanan seuraavana päivänä, säilytä se jääkaapissa pakastuspussissa tai rasiassa. Jos et käytä lihaa seuraavana päivänä, pakasta se seuraavaa käyttökertaa varten.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.19 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 344 kcal/annos
  • Rasva 6.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 20.9 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 45.6 g
  • Sokerit 9.7 g
  • Kuitu, kokonais- 7 g
  • Natrium 438.6 mg
  • Kalsium 100.4 mg
  • Rauta 4.6 mg
  • C-vitamiini 25.3 mg