Valmistusohje

1 kg tuoreita metsäsieniä
1 iso purjo
1 punainen chili
3 valkosipulinkynttä
pieni nippu lehtipersiljaa
2 rkl merisuolaa
3–4 dl hapankaalin lientä

Lisäksi:
Steriloitu lasipurkki
Painoksi muovipussi tms.

Puhdista sienet ja keitä niitä 4 minuuttia vähässä vedessä. Kaada siivilään ja jäähdytä kylmän juoksevan veden alla. Valuta hyvin, anna jäähtyä.

Jos haluat, halkaise isot sienet. Puhdista ja suikaloi purjo. Hienonna chili. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Silppua persilja. Lado sienet, purjo, chili, valkosipuli, persilja ja suola tiiviisti kerroksittain lasipurkkiin. Jätä neljäsosa purkista täyttämättä.

Kaada päälle hapankaalin (tai hapanleivän) liemi. Peitä purkin sisällön pinta huolellisesti voipaperilla. Pane päälle tasainen paino, esimerkiksi vedellä täytetty, hyvin suljettu, kaksinkertainen muovipussi. Sienien pitää pysyä nesteen peitossa. Tarkista, että nestettä on riittävästi. Tarvittaessa lisää keitettyä, jäähdytettyä suolavettä (1 rkl suolaa/1 l vettä). Peitä astia kannella.

Pidä astiaa huoneenlämmössä (20–22 °C) 2–3 päivää. Siirrä sitten astia viileämpään (noin 15 °C) viikoksi. Laita tämän jälkeen astia jääkaappiin ja anna maustua vielä 3–4 viikkoa. Sienet sopivat esimerkiksi munakkaaseen tai pitsan päälle.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 37 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.9 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • Kalsium 13.3 mg
  • Natrium 1509.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.3 g
  • Proteiini 2.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.6 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*