Ainesosat

  • 1000 g
    Mustaherukka
  • 600 g
    Sokeri
  • 3 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 2 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu
  • 1 dl
    Hunaja-omena-viinietikka
  • 3 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 785 kcal/annos
  • C-vitamiini 300.1 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • Kalsium 212.7 mg
  • Natrium 6.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 14 g
  • Sokerit 171.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 193.8 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 1.6 g

Valmistusohje

1 kg mustia viinimarjoja
600 g sokeria tai 4 dl hunajaa
3 tl kanelia
3 tl neilikkaa
2 tl muskottikukkaa
1 dl omenaviinietikkaa

  1. Keitä viinimarjoja ja sokeria/hunajaa noin 15 minuuttia. Lisää mausteet ja etikka. Keitä hiljalleen vielä 30 minuuttia.
  2. Tölkitä kuuma hillo puhtaisiin kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytä kylmässä. Herukkahilloke sopii erinomaisesti linturuokien lisäkkeeksi.
Jaa sivu