Valmistusohje

1 jänis
2-3 rkl öljyä
3-4 sipulia
2-4 valkosipulin kynttä
2 ½ – 3 dl punaviiniä
4-5 tuoretta tomaattia
pieni purkki (70 g) tomaattipyreetä
2 kanelitankoa
2 laakerinlehteä
suolaa, pippuria

  1. Ruskista paloiteltu jänis padassa öljyssä.
  2. Ripottele lihapaloille vähän suolaa.
  3. Lisää pataan isoiksi paloiksi leikatut sipulit ja valkosipulinkynnet.
  4. Kaada joukkoon viini, nosta kansi padan päälle ja anna hautua hiljalleen noin puoli tuntia.
  5. Lisää pataan 3-4 osaan leikatut tomaatit ja tomaattipyree, lisää pataan myös pyreepurkin huuhdevesi.
  6. Lisää kanelitangot ja laakerinlehdet sekä hiukan vettä.
  7. Keitä hiljalleen noin tunti, kunnes liha on mureaa.

    Tarjoa perunasoseen tai kaura-riisin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Ainesosat

  • 1200 g
    Jänis
  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 3 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 9 g
    Valkosipuli
  • 3 dl
    Punaviini
  • 450 g
    Tomaatti
  • 70 g
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 4 g
    Laakerinlehti
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1/2 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 577 kcal/annos
  • C-vitamiini 27.9 mg
  • Rauta 7.3 mg
  • Kalsium 99.5 mg
  • Natrium 821.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 7.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.7 g
  • Proteiini 66 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Rasva 24 g
Jaa sivu