Mausteinen jänispata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
Mausteinen jänispata
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 jänis
2-3 rkl öljyä
3-4 sipulia
2-4 valkosipulin kynttä
2 ½ – 3 dl punaviiniä
4-5 tuoretta tomaattia
pieni purkki (70 g) tomaattipyreetä
2 kanelitankoa
2 laakerinlehteä
suolaa, pippuria
- Ruskista paloiteltu jänis padassa öljyssä.
- Ripottele lihapaloille vähän suolaa.
- Lisää pataan isoiksi paloiksi leikatut sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kaada joukkoon viini, nosta kansi padan päälle ja anna hautua hiljalleen noin puoli tuntia.
- Lisää pataan 3-4 osaan leikatut tomaatit ja tomaattipyree, lisää pataan myös pyreepurkin huuhdevesi.
- Lisää kanelitangot ja laakerinlehdet sekä hiukan vettä.
- Keitä hiljalleen noin tunti, kunnes liha on mureaa.
–
Tarjoa perunasoseen tai kaura-riisin ja puolukkasurvoksen kanssa.
2.88 kg CO2 ekv
- Energia 577 kcal/annos
- Rasva 24 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
- Proteiini 66 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.7 g
- Sokerit 7.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 821.7 mg
- Kalsium 99.5 mg
- Rauta 7.3 mg
- C-vitamiini 27.9 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
4 gLaakerinlehti
-
2 tlKaneli, jauhettu
-
70 gTomaattisose, tomaattipyree
-
450 gTomaatti
-
3 dlPunaviini
-
9 gValkosipuli
-
3 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
1200 gJänis