Avainsanat:

Valmistusohje

1 l omenamehua
1,5­–2 cm:n tuoretta inkivääriä
1 vaniljatanko
puolikas sitruuna
Koristeeksi: kuivattuja sitruuna-, lime- tai appelsiiniviipaleita

  1. Kuumenna osa mehusta. Laita joukkoon kuorittu, paloiteltu inkivääri ja vaniljatanko.  Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon loppu mehu ja sitruunasta puristettu, siivilöity mehu.
  2. Siivilöi juoma ja kaada laseihin. Halutessasi voit koristella juuri ennen tarjoamista kuivatuilla sitrusviipaleilla.
  3. Tarjoa juoma joko lämpimänä tai kylmänä.

 Sitrusviipaleiden kuivaaminen

Pese sitrushedelmät lämpimällä vedellä oikein hyvin. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Halkaise tarvittaessa viipaleet. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle pellille. Laita pelti 75-asteiseen uuniin. Jätä uunin suuluukku hiukan auki, jotta kosteus pääsee ulos. Kääntele viipaleita silloin tällöin. Ohuiden lime- ja sitrusviipaleiden kuivumisaika on paksuudesta riippuen 3–4 tuntia, appelsiiniviipaleilla menee vähän kauemmin.

Vinkki: Kuivattuja sitrusviipaleita voi laittaa myös uunikalan päälle, vesikannun mausteeksi ja kransseihin.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 85 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 50.2 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 15.7 mg
  • Natrium 6.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 18.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.1 g
  • Proteiini 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0 g