Mausteinen porkkanasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0269.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Munaton
Valmistusohje
noin 400 g porkkanoita (noin 5)
1 pieni punasipuli
1 dl raejuustoa
Kastike:
½ rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
ripaus suolaa
(½ tl kardemummaa)
- Valmista ensin kastike: sekoita raastettu inkivääri öljy-mehuseokseen.
- Mausta sokerilla, ripauksella suolaa ja halutessasi kardemummalla.
- Raasta porkkanat karkealla terällä.
- Hienonna punasipuli.
- Yhdistä kaikki ainekset.
- Sekoita salaatin joukkoon kastike.
–
Anna maustua jääkaapissa tunti ennen tarjoilua.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 10.9 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 48 mg
- Natrium 373.6 mg
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Sokerit 7.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.5 g
- Proteiini 4.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Rasva 10.8 g
Ainesosat
-
1 tlSokeri
-
400 gPorkkana
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
1 dlRaejuusto, rasvaa 2-5 %
-
5 gInkivääri, juurakko, raaka
-
3 rklRypsiöljy
-
1/3 dlSitruunamehu
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola