Valmistusohje

noin 30 g kuivattuja (tai 1 l tuoreita) suppilovahveroita
1 sipuli
2–3 rkl öljyä tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvis- tai kanalientä
1 dl ruokakermaa tai smetanaa
ripaus cayennenpippuria
1 rkl kapriksia
puolikkaan sitruunan mehu
1 pussi rucolaa (noin 50 g)
(suolaa)
tuoretta basilikaa

  1. Pane kuivatut sienet likoamaan tilkkaan haaleaa vettä noin 15 minuutiksi.
  2. Nosta lionneet sienet pannulle, lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja rasva ja kuumenna muutama minuutti.
  3. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita.
  4. Lisää vähitellen joukkoon kuuma kasvis- tai kanaliemi.
  5. Keitä muutama minuutti.
  6. Lisää joukkoon ruokakerma.
  7. Mausta keitto pippurilla, kapriksilla, hienonnetulla rucolalla ja sitruunamehulla.
  8. Tarkista maku.

    Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua basilikaa.
    Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Ainesosat

  • 400 g
    Kantarelli
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 10 dl
    Kasvisliemi, laimennettu
  • 1 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1/5 tl
    Cayennepippuri
  • 1/4 dl
    Sitruunamehu
  • 50 g
    Rucola
  • 3 rkl
    Basilika, tuore
  • 1 tbsp, drained
    Kapris, purkitettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 183 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.7 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • Kalsium 65.5 mg
  • Natrium 1445.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16 g
  • Proteiini 4.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Rasva 14.7 g
Jaa sivu