Mausteiset puolukka-omenat

G
4 annosta

Valmistusohje

6 annosta

5 dl vettä
6 tähtianista
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa (kokonaisia)
3 omenaa
200 g (4 dl) puolukoita
1 rkl perunajauhoja

marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria
1 rkl mantelilastuja

  1. Kiehauta vesi ja lisää mausteet.
  2. Anna kiehua viitisen minuuttia.
  3. Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko hedelmät. Leikkaa jokainen lohko vielä poikittain kahteen osaan.
  4. Lisää omenat kiehuvaan mausteveteen ja sammuta liedestä lämpö.
  5. Anna omenoiden maustua jäähtyvässä liemessä noin 15 minuuttia.
  6. Levitä omenat uunivuoan tai uuninkestävien annosvuokien pohjalle.
  7. Jaa päälle perunajauhoissa kieritellyt puolukat.
  8. Vaahdota valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Levitä tai pursota valkuaisvaahto omena-puolukkaseoksen päälle. Ripottele päälle mantelilastut.
  9. Paista jälkiruokaa uunissa 175°C:ssa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Hiilijalanjälki
0.72 kg CO2 ekv
  • Energia 205 kcal/annos
  • C-vitamiini 10 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 38 mg
  • Natrium 45.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 38.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.2 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.2 g