Mausteiset puolukka-omenat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/04/mausteiset-puolukkaomenat1_yla.jpg
Mausteiset puolukka-omenat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Jälkiruoat
- Maidoton
- Marjat
- Talvi
Valmistusohje
6 annosta
5 dl vettä
6 tähtianista
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa (kokonaisia)
3 omenaa
200 g (4 dl) puolukoita
1 rkl perunajauhoja
marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria
1 rkl mantelilastuja
- Kiehauta vesi ja lisää mausteet.
- Anna kiehua viitisen minuuttia.
- Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko hedelmät. Leikkaa jokainen lohko vielä poikittain kahteen osaan.
- Lisää omenat kiehuvaan mausteveteen ja sammuta liedestä lämpö.
- Anna omenoiden maustua jäähtyvässä liemessä noin 15 minuuttia.
- Levitä omenat uunivuoan tai uuninkestävien annosvuokien pohjalle.
- Jaa päälle perunajauhoissa kieritellyt puolukat.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Levitä tai pursota valkuaisvaahto omena-puolukkaseoksen päälle. Ripottele päälle mantelilastut.
- Paista jälkiruokaa uunissa 175°C:ssa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
0.72 kg CO2 ekv
- Energia 205 kcal/annos
- C-vitamiini 10 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 38 mg
- Natrium 45.2 mg
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Sokerit 38.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 51.2 g
- Proteiini 3.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Rasva 1.2 g
Pääraaka-aineet
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
1 tlKardemumma
-
3 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
200 gPuolukka
-
1 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
120 gKananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
-
1 dlSokeri
-
5 gManteli
-
1 tlAniksen siemeniä