Ainesosat

  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 tl
    Kardemumma
  • 3 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 200 g
    Puolukka
  • 1 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 120 g
    Kananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
  • 1 dl
    Sokeri
  • 5 g
    Manteli
  • 1 tl
    Aniksen siemeniä

Reseptin ravintosisältö

Energia 205 kcal/annos
  • C-vitamiini 10 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 38 mg
  • Natrium 45.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 38.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.2 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.2 g

Valmistusohje

6 annosta

5 dl vettä
6 tähtianista
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa (kokonaisia)
3 omenaa
200 g (4 dl) puolukoita
1 rkl perunajauhoja

marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria
1 rkl mantelilastuja

 

  1. Kiehauta vesi ja lisää mausteet.
  2. Anna kiehua viitisen minuuttia.
  3. Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko hedelmät. Leikkaa jokainen lohko vielä poikittain kahteen osaan.
  4. Lisää omenat kiehuvaan mausteveteen ja sammuta liedestä lämpö.
  5. Anna omenoiden maustua jäähtyvässä liemessä noin 15 minuuttia.
  6. Levitä omenat uunivuoan tai uuninkestävien annosvuokien pohjalle.
  7. Jaa päälle perunajauhoissa kieritellyt puolukat.
  8. Vaahdota valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Levitä tai pursota valkuaisvaahto omena-puolukkaseoksen päälle. Ripottele päälle mantelilastut.
  9. Paista jälkiruokaa uunissa 175°C:ssa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Jaa sivu