Valmistusohje

n. 2 litraa suppilovahveroita
3 keskikokoista sipulia

liemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl vettä
4 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl korianterin siemeniä
2 kanelitankoa
n. 3 sentin pala tuoretta inkivääriä
hiukan muskottia

  1. Puhdista sienet, kuori ja viipaloi sipulit ja leikkaa kuorittu inkivääri ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kiehauta kaikki liemiainekset kattilassa.
  3. Lisää sienet ja sipuliviipaleet ja keitä niitä hiljalleen 25–30 minuuttia.
  4. Tölkitä kuumina ja sulje tölkit hyvin.

    Anna sienten maustua muutama vuorokausi.
    Sienet säilyvät hyvin viileässä.

Ainesosat

  • 800 g
    Kantarelli
  • 3 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 dl
    Väkiviinaetikka
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 4 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 2 tl
    Korianterin siemeniä
  • 2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 25 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1/4 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 41 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.5 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 5 mg
  • Natrium 63.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 8.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.5 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g
Jaa sivu