Ainesosat

  • 4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 1/2 dl
    Sokeri
  • 1 1/2 dl
    Maitojauhe rasvaton
  • 1 1/2 tl
    Ruokasooda
  • 2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 2 tl
    Kardemumma
  • 150 g
    Voi
  • 1 1/2 dl
    Omenasose, makeuttamaton
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 tsp
    Inkivääri, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 160 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.1 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 58.4 mg
  • Natrium 168.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 13.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.5 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Rasva 6.3 g

Valmistusohje

4 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl maitojauhetta
1 ½ tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
150 g sulatettua margariinia tai voita
1 ½ dl omenasosetta
3 dl vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää joukkoon muut aineet.
3. Sekoita taikinaa vain sen verran, että taikina on tasaista.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
5. Paista kakkua 175°C:ssa uunin alimmalla ritilätasolla 50–55 minuuttia.

Jaa sivu