Valmistusohje

4 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl maitojauhetta
1 ½ tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
150 g sulatettua margariinia tai voita
1 ½ dl omenasosetta
3 dl vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää joukkoon muut aineet.
3. Sekoita taikinaa vain sen verran, että taikina on tasaista.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
5. Paista kakkua 175°C:ssa uunin alimmalla ritilätasolla 50–55 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 160 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 6.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.5 g
  • Sokerit 13.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 168.7 mg
  • Kalsium 58.4 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 1.1 mg