Maustekakku

20 annosta

Valmistusohje

4 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl maitojauhetta
1 ½ tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
150 g sulatettua margariinia tai voita
1 ½ dl omenasosetta
3 dl vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää joukkoon muut aineet.
3. Sekoita taikinaa vain sen verran, että taikina on tasaista.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
5. Paista kakkua 175°C:ssa uunin alimmalla ritilätasolla 50–55 minuuttia.

Hiilijalanjälki
0.1 kg CO2 ekv
  • Energia 160 kcal/annos
  • Rasva 6.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.5 g
  • Sokerit 13.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 168.7 mg
  • Kalsium 58.4 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 1.1 mg