Mchadi, georgialainen maissileipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/GEORGIA_koti_ja_keittiotiimi_Ajapsandali_lobio_H.jpg
Mchadi, georgialainen maissileipä
Mchadia, georgialaista maissileipää, tarjotaan aterioiden lisukkeena tai väliruokana.
Valmistusohje
2,5 dl maissijauhoja
1 tl suolaa
1,5 dl vettä
öljyä paistamiseen
- Sekoita ainekset kulhossa. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja tai vettä jauhojen laadun mukaan, jotta saat aikaan muotoiltavan taikinan. Taikina on rakenteeltaan hajoavaa.
- Jaa taikina kuuteen tai kahdeksaan osaan ja pyöritä palloiksi. Litistä pallot parin sentin paksuiksi kakuiksi ja paista niitä pannulla kuumassa öljyssä muutama minuutti molemmin puolin.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 102 kcal/annos
- Rasva 2.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 1.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 18.2 g
- Sokerit 0.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 388 mg
- Kalsium 1.4 mg
- Rauta 0.2 mg
Pääraaka-aineet
-
0.63 cupVesi, vesijohtovesi
-
1 rklRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 cupJauho, maissijauho, hienoksi jauhettu