Mchadi, georgialainen maissileipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/GEORGIA_koti_ja_keittiotiimi_Ajapsandali_lobio_H.jpg
Mchadi, georgialainen maissileipä
Mchadia, georgialaista maissileipää, tarjotaan aterioiden lisukkeena tai väliruokana.
Valmistusohje
2,5 dl maissijauhoja
1 tl suolaa
1,5 dl vettä
öljyä paistamiseen
- Sekoita ainekset kulhossa. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja tai vettä jauhojen laadun mukaan, jotta saat aikaan muotoiltavan taikinan. Taikina on rakenteeltaan hajoavaa.
- Jaa taikina kuuteen tai kahdeksaan osaan ja pyöritä palloiksi. Litistä pallot parin sentin paksuiksi kakuiksi ja paista niitä pannulla kuumassa öljyssä muutama minuutti molemmin puolin.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki / annos
0.04 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 102 kcal
- Rasva 2.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 1.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 18.2 g
- Sokerit 0.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 388 mg
- Kalsium 1.4 mg
- Rauta 0.2 mg
Pääraaka-aineet
-
0.63 cupVesi, vesijohtovesi
-
1 rklRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 cupJauho, maissijauho, hienoksi jauhettu