Mchadi, georgialainen maissileipä

Mchadia, georgialaista maissileipää, tarjotaan aterioiden lisukkeena tai väliruokana.

G
6 annosta

Valmistusohje

2,5 dl maissijauhoja
1 tl suolaa
1,5 dl vettä
öljyä paistamiseen

  1. Sekoita ainekset kulhossa. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja tai vettä jauhojen laadun mukaan, jotta saat aikaan muotoiltavan taikinan. Taikina on rakenteeltaan hajoavaa.
  2. Jaa taikina kuuteen tai kahdeksaan osaan ja pyöritä palloiksi. Litistä pallot parin sentin paksuiksi kakuiksi ja paista niitä pannulla kuumassa öljyssä muutama minuutti molemmin puolin.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 102 kcal/annos
  • Rasva 2.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 18.2 g
  • Sokerit 0.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 388 mg
  • Kalsium 1.4 mg
  • Rauta 0.2 mg