Mehevä makaronilaatikko

8 annosta

Valmistusohje

400 g eläinkuvio- tai kierremakaronia
1 lihaliemikuutio
vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g jauhelihaa
70 g tomaattipyreetä
2 tl pippurisekoitusta
2 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
2 rkl soijakastiketta

Juustokastike:
3 rkl voita
¾ dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1½ dl juustoraastetta

Pinnalle: 1½ dl juustoraastetta

  1. Keitä makaronit lihaliemessä.
  2. Pilko sipulit pieneksi.
  3. Ruskista jauheliha, lisää sipulit ja mausteet.
  4. Jätä hautumaan ja valmista juustokastike: sulata voi ja sekoita siihen vehnäjauhot.
  5. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen ja anna lopuksi kiehua muutaman minuutin ajan.
  6. Lisää mausteet ja juustoraaste.
  7. Kaada voideltuun uunivuokaan ensin puolet makaroneista, sitten koko jauhelihaseos ja puolet juustokastikkeesta.
  8. Lisää loput makaroneista ja juustokastikkeesta.
  9. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  10. Paista uunissa 200°C:ssa puoli tuntia.
Hiilijalanjälki
0.97 kg CO2 ekv
  • Energia 424 kcal/annos
  • Rasva 15.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.6 g
  • Proteiini 24.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.2 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Natrium 1016.2 mg
  • Kalsium 298.8 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • C-vitamiini 5 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus