Valmistusohje

400 g eläinkuvio- tai kierremakaronia
1 lihaliemikuutio
vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g jauhelihaa
70 g tomaattipyreetä
2 tl pippurisekoitusta
2 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
2 rkl soijakastiketta

Juustokastike:
3 rkl voita
¾ dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1½ dl juustoraastetta

Pinnalle: 1½ dl juustoraastetta

  1. Keitä makaronit lihaliemessä.
  2. Pilko sipulit pieneksi.
  3. Ruskista jauheliha, lisää sipulit ja mausteet.
  4. Jätä hautumaan ja valmista juustokastike: sulata voi ja sekoita siihen vehnäjauhot.
  5. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen ja anna lopuksi kiehua muutaman minuutin ajan.
  6. Lisää mausteet ja juustoraaste.
  7. Kaada voideltuun uunivuokaan ensin puolet makaroneista, sitten koko jauhelihaseos ja puolet juustokastikkeesta.
  8. Lisää loput makaroneista ja juustokastikkeesta.
  9. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  10. Paista uunissa 200°C:ssa puoli tuntia.

Ainesosat

  • 400 g
    Makaroni, pasta
  • 1 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 400 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 70 g
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 2 tl
    Mustapippuri
  • 2 tl
    Oregano, kuivattu
  • 1 tl
    Paprikajauhe
  • 2 rkl
    Maustekastike, soijakastike
  • 3 rkl
    Voi
  • 3/4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 8 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 60 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 60 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima

Reseptin ravintosisältö

Energia 424 kcal/annos
  • C-vitamiini 5 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • Kalsium 298.8 mg
  • Natrium 1016.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.2 g
  • Proteiini 24.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.6 g
  • Rasva 15.9 g
Jaa sivu