Mehevä punajuurigratiini

G
6 annosta

Valmistusohje

700 g puna-, raita- tai keltajuuria
700 g perunoita
1 sipuli
100-150 g vuohenjuustoa tai fetajuustoa
2 dl ruokakermaa
200 g ranskankermaa
2-3 valkosipulinkynttä
0,75 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia

Lisäksi:
Voita tai rypsiöljyä vuoan voiteluun

Kuori punajuuret, perunat ja sipuli. Viipaloi perunat paksummiksi viipaleiksi kuin punajuuret, jotta molemmat kypsyvät samassa ajassa. Leikkaa myös sipuli ohuiksi viipaleiksi.

Voitele vuoka ja lado siihen peruna- ja sipuliviipaleet. Viipaloi tai murusta päälle juusto.

Kuumenna kattilassa ranskankerma ja kerma. Lisää punajuuriviipaleet. Kuumenna ja keitä noin viisi minuuttia. Hienonna joukkoon kuoritut sipulinkynnet. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

Kaada kerma-punajuuriseos vuokaan. Sekoita ja tasoittele aineksia hieman nostellen. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Tarkista ainesten kypsyys ja jatka tarvittaessa paistamista, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä. Pintaan saa tulla kaunista ruskeutta.

  • Energia 246 kcal/annos
  • C-vitamiini 25.4 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • Kalsium 87.3 mg
  • Natrium 431 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Sokerit 9.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
  • Proteiini 7.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
  • Rasva 10.6 g