Valmistusohje

100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
2 rkl vettä

täyte:
1 l pilkottuja lampaankääpiä
1 sipuli
2 rkl öljyä
150 g sinihomejuustoa muruina
½ tl mustapippuria
1 dl persiljasilppua
1 tl kuivattua rakuunaa
3 munaa
2 dl kevytkermaa

  1. Nypi pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauho-mausteseos.
  2. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan
  4. Paloittele sienet ja hienonna sipuli.
  5. Kuumenna sieniä pannulla niin että niistä haihtuu enin vesi.
  6. Lisää pannulle sipulisilppu ja öljy ja paista hetki.
  7. Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon murennettu homejuusto, mustapippuri, persilja ja rakuuna.
  8. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla.
  9. Sekoita munien joukkoon kerma.
  10. Lisää seos sieniseoksen joukkoon pannulle ja sekoita.
  11. Kaada täyte vuokaan.
  12. Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia.

 

Ainesosat

  • 100 g
    Voi
  • 2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Paprikajauhe
  • 1 ripaus
    Suola, pöytäsuola
  • 2 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 400 g
    Sieni tatti, hapero
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 150 g
    Juusto, sinihomejuusto, rasvaa 27-30 %, aura/danazole, keskiarvo
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 6 rkl
    Persilja
  • 1 tl
    Rakuuna, kuivattu
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 219 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.4 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 83.2 mg
  • Natrium 235.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.3 g
  • Proteiini 6.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.7 g
  • Rasva 17 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu