Mehevä taatelikakku

G
12 annosta

Valmistusohje

1 pkt (250 g) taateleita
n. 1 cm:n pala inkivääriä raastettuna
1,5 dl fariinisokeria
2 dl vettä
150 g margariinia
1,5 dl kaurajuomaa
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria

Margariinia ja korppujauhoja (gluteeniton tarvittaessa) vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Koristeluun: Tomusokeria

  1. Pilko taatelit pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää raastettu inkivääri, sokeri ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes taatelit ovat pehmenneet.
  2. Lisää kattilaan margariini ja anna rasvan sulaa joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkoon kaurajuoma.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taateliseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kumoa tarjoiluastialle ja koristele tomusokerilla.
  • Energia 195 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 65.6 mg
  • Natrium 215.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 14.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.9 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 7.8 g