Valmistusohje

1 pkt (250 g) taateleita
n. 1 cm:n pala inkivääriä raastettuna
1,5 dl fariinisokeria
2 dl vettä
150 g margariinia
1,5 dl kaurajuomaa
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria

Margariinia ja korppujauhoja (gluteeniton tarvittaessa) vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Koristeluun: Tomusokeria

  1. Pilko taatelit pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää raastettu inkivääri, sokeri ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes taatelit ovat pehmenneet.
  2. Lisää kattilaan margariini ja anna rasvan sulaa joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkoon kauramaito.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taateliseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kumoa tarjoiluastialle ja koristele tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 65.6 mg
  • Natrium 215.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 14.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.9 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 7.8 g

Kommentit (3)

  1. Eihän kaikki margariinit ole vegaanisia?

  2. Totta tosiaan, eikö tuossa ohjeessa todellakaan ole ollenkaan munaa. En oo tätä tehnyt, mutta etsiskelen tässä jotain uutta taatelikakun ohjetta että käyttäisin joululta jääneet taatelit johonkin.
    Olispa kiva jos ohjeen tehnyt vastaisi edelliselle kommentoijalle.

  3. Tein gluteenittomalla jauhoseoksella.
    Kakku oli 2h uunissa ja siltikin jäin ”likilaskuiseksi”. Eli ei kypysnyt kunnolla.
    Onkohan jauhojen määrässä joku virhe tai pitäisikö lisätä munaa?

    Myös ystäväni teki kakun ja sama vika lopputuloksessa.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*