Meksikolainen kanakeitto

Maukas keitto arkeen, joka vain paranee uudelleen lämmittäessä!

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2–3 porkkanaa
2 rkl ruokaöljyä, margariinia tai voita
2 tl jauhelihamaustetta
300 g kanan paisti- tai fileesuikaleita
½ dl ketsuppia
1 tl suolaa
9 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk papuja
1 dl punaisia linssejä
2 tl yrttisekoitusta

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Pese porkkanat ja kuori ne, jos haluat. Pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuumenna yksi ruokalusikallinen rasvaa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota muutama minuutti.
  4. Lisää porkkanakuutiot ja jauhelihamauste. Jatka kuullottamista pari minuuttia.
  5. Lisää yksi ruokalusikallinen rasvaa ja kanasuikaleet. Ruskista suikaleita muutama minuutti.
  6. Lisää kattilaan ketsuppi, suola, vesi ja kasvisliemikuutio ja sekoita.
  7. Valuta pavuista neste pois. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä.
  8. Kun kattilan vesi kiehuu, lisää pavut sekä punaiset linssit ja anna kiehua matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  9. Lisää loppuvaiheessa yrttisekoitus ja sekoita.

Vinkki! Voit käyttää myös jauhelihaa kanan suikaleiden tilalle!

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.65 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 318 kcal/annos
  • Rasva 11.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 26.7 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 27.2 g
  • Sokerit 6 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 1404.6 mg
  • Kalsium 74.2 mg
  • Rauta 4.4 mg
  • C-vitamiini 5.7 mg