Meksikolainen kanakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/05/maukas_arki_meksikolainen_keitto_ja_teeleivat_vaaka_h.jpg
Meksikolainen kanakeitto
Maukas keitto arkeen, joka vain paranee uudelleen lämmittäessä!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Broileri
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Keitot
- Maidoton
Valmistusohje
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2–3 porkkanaa
2 rkl ruokaöljyä, margariinia tai voita
2 tl jauhelihamaustetta
300 g kanan paisti- tai fileesuikaleita
½ dl ketsuppia
1 tl suolaa
9 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk papuja
1 dl punaisia linssejä
2 tl yrttisekoitusta
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Pese porkkanat ja kuori ne, jos haluat. Pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna yksi ruokalusikallinen rasvaa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota muutama minuutti.
- Lisää porkkanakuutiot ja jauhelihamauste. Jatka kuullottamista pari minuuttia.
- Lisää yksi ruokalusikallinen rasvaa ja kanasuikaleet. Ruskista suikaleita muutama minuutti.
- Lisää kattilaan ketsuppi, suola, vesi ja kasvisliemikuutio ja sekoita.
- Valuta pavuista neste pois. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä.
- Kun kattilan vesi kiehuu, lisää pavut sekä punaiset linssit ja anna kiehua matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Lisää loppuvaiheessa yrttisekoitus ja sekoita.
Vinkki! Voit käyttää myös jauhelihaa kanan suikaleiden tilalle!
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.65 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 318 kcal/annos
- Rasva 11.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 26.7 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 27.2 g
- Sokerit 6 g
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Natrium 1404.6 mg
- Kalsium 74.2 mg
- Rauta 4.4 mg
- C-vitamiini 5.7 mg
Pääraaka-aineet
-
0.42 cupLinssi, punainen, kuivattu
-
2 tlOregano, kuivattu
-
230 gPapu, kidneypapu, keitetty
-
3.8 cupVesi, vesijohtovesi
-
0.2 cupKetsuppi
-
2 tlMausteet, currya
-
2 kplPorkkana
-
3.5 gValkosipuli
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
300 gBroilerisuikale, keskiarvo
-
2 rklRypsiöljy
-
1 kplSipuli