Valmistusohje
400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl tacomausteseosta
½ limen mehu
(¼ tl suolaa)
2 viipaletta ruisleipää
½ kerää jääsalaattia
1 porkkana
1 suippopaprika
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)
½ ruukku korianteria
Kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä (200 g)
½ limen mehu
1 tl chilikastiketta
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
Paista jauheliha öljyssä ja mausta ruskistuksen jälkeen tacomausteella ja puolikkaan limen mehulla.
Paahda leivät ja leikkaa ne kuutioiksi.
Huuhtele salaatti ja suikaloi se pieneksi. Huuhtele ja kuori porkkana ja leikkaa kuorimaveitsellä ohuiksi lastuksi. Huuhtele paprika ja tomaatit. Leikkaa paprika ohuiksi viipaleiksi ja tomaatit puoliksi. Leikkaa korianteri silpuksi.
Yhdistä kaikki salaattiainekset tarjoiluvadille.
Laita kermaviili pieneen kulhoon. Purista limepuolikkaan mehu kermaviiliin. Lisää chilikastike, sokeri ja suola, sekoita. Tarjoile kastike salaatin kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 76.1 mg
- Rauta 3.8 mg
- Kalsium 136.9 mg
- Natrium 465.4 mg
- Kuitu, kokonais- 5.2 g
- Sokerit 8.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.9 g
- Proteiini 22.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.1 g
- Rasva 23.4 g
Ainesosat
-
400 gjauhelihaa
-
1 rklrypsiöljyä
-
2 rkltacomausteseosta
-
1 kpllimen mehu (½)
-
0.25 tlsuolaa (1/4 tl)
-
1 iso annos (50.0 g)viipaletta ruisleipää (2)
-
200 gkerää jääsalaattia (½)
-
1 kplporkkana
-
1 kplsuippopaprika
-
250 grasia kirsikkatomaatteja (250 g)
-
15 gruukku korianteria (½)
-
200 gkermaviiliä (1 prk)
-
1 tlchilikastiketta
-
1 tlsokeria