Melonisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/salaatti_vaaka_H.jpg
Melonisalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
- Salaatit
Valmistusohje
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 ruukku jääsalaattia
puolikas melonia
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 dl cashewpähkinöitä
Kastike:
3–4 rkl hienonnettuja yrttejä
1 dl maustamatonta jogurttia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Valmista ensin kastike. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta kastike jääkaappiin maustumaan.
Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla. Varo polttamasta! Nosta pähkinät eri astiaan jäähtymään.
Huuhtele salaatit, kuivaa ja revi tarjoiluastiaan. Paloittele meloni ja nostele salaattien päälle. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit ja nosta tarjoiluastialle. Ripottele lopuksi pähkinät salaatin päälle.
- Energia 103 kcal/annos
- C-vitamiini 27.9 mg
- Rauta 2.3 mg
- Kalsium 97.6 mg
- Natrium 251.5 mg
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Sokerit 5.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.4 g
- Proteiini 5.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Rasva 5 g
Pääraaka-aineet
-
500 gSalaatti, vihreä
-
500 gSalaatti, vihreä
-
0.5 kplMeloni, verkko/cantaloupemeloni, punnittu kuorineen
-
250 gTomaatti
-
60 gPähkinät, cashew-pähkinät
-
100 gJogurtti, maustamaton, rasvaa 1,5 %
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola