Melonisalaatti

G
6 annosta

Valmistusohje

1 ruukku tammenlehväsalaattia

1 ruukku jääsalaattia

puolikas melonia

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 dl cashewpähkinöitä

Kastike:

3–4 rkl hienonnettuja yrttejä

1 dl maustamatonta jogurttia

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

Valmista ensin kastike. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta kastike jääkaappiin maustumaan.

Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla. Varo polttamasta! Nosta pähkinät eri astiaan jäähtymään.

Huuhtele salaatit, kuivaa ja revi tarjoiluastiaan. Paloittele meloni ja nostele salaattien päälle. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit ja nosta tarjoiluastialle. Ripottele lopuksi pähkinät salaatin päälle.

  • Energia 103 kcal/annos
  • C-vitamiini 27.9 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • Kalsium 97.6 mg
  • Natrium 251.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.4 g
  • Proteiini 5.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Rasva 5 g