Valmistusohje

Vohvelitaikina

4 dl nestettä (3 dl maitoa/kasvijuomaa + 1 dl vichyä)
3 dl jauhoja (vehnäjauhoja ja täysjyvävehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
2 rkl rypsiöljyä

  1. Sekoita kuivat aineet ja öljy maidon tai kasvijuoman joukkoon.
  2. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  3. Lisää vichy ennen paistamista.

Metsäsieni-kasvisvohvelit

1 annos vohvelitaikinaa
1 kesäkurpitsa

Täyte

5 dl metsäsieniä (esim. tatteja,
rouskuja tai suppilovahveroita)
1 pieni sipuli
2 rkl rypsiöljyä
1 dl ranskankermaa tai kaurafraichea
1 mm suolaa
1 mm mustapippuria

Lisäksi
babypinaattia tai rucolaa
paprikaa

  1. Raasta kesäkurpitsa. Tee vohvelitaikina ja lisää kurpitsaraaste sekaan. Anna taikinan turvotan noin 15 minuuttia.
  2. Valmista sillä välin sienitäyte: pilko valitsemasi sienet ja sipuli.
    Lisää pannulle öljy ja paista siinä sieniä ja sipulia, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja sienistä on haihtunut ylimääräinen neste.
  3. Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita joukkoon ranskankerma, suola ja mustapippuri. Laita jääkaappiin tekeytymään.
  4. Lisää vohvelitaikinaan vielä vichy ja paista vohveliraudalla. Tarjoile vohvelit sienitäytteen, pinaatin tai rucolan ja kirsikka tomaattien kera. Ripottele päälle vielä siemeniä ja tarjoile!

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 331 kcal/annos
  • Rasva 15.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40.5 g
  • Sokerit 7.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 119.2 mg
  • Kalsium 52 mg
  • Rauta 3.6 mg
  • C-vitamiini 57.5 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*