Valmistusohje

1½ dl rikottuja ohrasuurimoita
5 dl vettä
2½ dl maitoa
2 sipulia
2 rkl voita, margariinia tai öljyä
250 g  keitettyjä, hienonnettuja sieniä
100 g tuorejuustoa
2 tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
1 muna
1-2 rkl perunajauhoja

  1. Keitä ohrasuurimot kypsäksi vedessä.
  2. Lisää kypsymisen edetessä maito joukkoon.
  3. Paista hienonnettu sipuli kuultavaksi ja lisää ryyneihin.
  4. Sekoita sienet, tuorejuusto, mausteet, muna ja perunajauhot. Jos sienet ovat mietoja, lisää mausteita.
  5. Täytä suolet seoksella, pane ne uunivuokaan leivinpaperille ja paista ensin miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  6. Pistele makkarat ja jatka paistamista 200°C:ssa tunnin verran.

Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 1/2 dl
    Ohrasuurimo
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 rkl
    Voi
  • 100 g
    Tuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 1/2 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 250 g
    Sieni tatti, hapero

Reseptin ravintosisältö

Energia 319 kcal/annos
  • C-vitamiini 7.9 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • Kalsium 139.5 mg
  • Natrium 1327.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.6 g
  • Proteiini 8.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.8 g
  • Rasva 17 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu