Valmistusohje

1½ dl rikottuja ohrasuurimoita
5 dl vettä
2½ dl maitoa
2 sipulia
2 rkl voita, margariinia tai öljyä
250 g  keitettyjä, hienonnettuja sieniä
100 g tuorejuustoa
2 tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
1 muna
1-2 rkl perunajauhoja

  1. Keitä ohrasuurimot kypsäksi vedessä.
  2. Lisää kypsymisen edetessä maito joukkoon.
  3. Paista hienonnettu sipuli kuultavaksi ja lisää ryyneihin.
  4. Sekoita sienet, tuorejuusto, mausteet, muna ja perunajauhot. Jos sienet ovat mietoja, lisää mausteita.
  5. Täytä suolet seoksella, pane ne uunivuokaan leivinpaperille ja paista ensin miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  6. Pistele makkarat ja jatka paistamista 200°C:ssa tunnin verran.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 319 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 17 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.8 g
  • Proteiini 8.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.6 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Natrium 1327.3 mg
  • Kalsium 139.5 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • C-vitamiini 7.9 mg
Jaa sivu