Valmistusohje

1 l kantarelleja (n. 300 g)
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 l kasvislientä
2 rkl rypsiöljyä
2,5 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
2 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
mustapippuria myllystä

  1. Puhdista sienet ja paloittele ne. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä on enin neste haihtunut, lisää öljy ja paista muutama minuutti lisää. Mausta sienet ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Valmista kasvisliemi fondista tai liemikuutioista. Pidä liemi kuumana.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeapohjaisessa kattilassa. Kuullota öljyssä sipulit, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää ohrasuurimot ja kuullota niitä hetki.
  4. Lisää kuumaa lientä noin pari dl kerrallaan. Lisää seuraava liemierä, kun edellinen on imeytynyt ohrasuurimoihin. Kypsennä ohrattoa koko ajan sekoittaen.
  5. Kun ohra alkaa olla kypsää, lisää joukkoon sienet ja hienonnettu timjami. Mausta mustapippurilla.

Vinkki!  Kermaisen suutuntuman ohrattoon saat lisäämällä lopuksi ruokalusikallisen ranskankermaa.

Ohrasuurimoiden lisäksi kaupassa on paljon erilaisia viljalisäkkeitä. Kokeile niitä!

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 185 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 10.9 mg
  • Rauta 3 mg
  • Kalsium 45 mg
  • Natrium 1418.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Rasva 12.2 g
Jaa sivu