Miilunpolttajan spagetti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/miilunpolttajanspagetti.jpg
Miilunpolttajan spagetti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Liha
Valmistusohje
300 g spagettia
2 ½ l vettä
5 tl suolaa
200 g pekonia
4 keltuaista
rouhittua mustapippuria
2 dl juustoraastetta
(persiljasilppua)
- Pane spagetti kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.
- Suikaloi pekoni kylmään kattilaan tai pannuun.
- Ruskista miedolla lämmöllä niin, että rasva ehtii kunnolla irrota lihasta.
- Annostele kypsä, valutettu spagetti kuumille syville lautasille ja jaa pekoni päälle.
- Jauha pinnalle mustapippuria.
- Pane kuhunkin annokseen keltuainen sellaisenaan tai munakuoren puolikkaassa.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta tai tarjoa se erikseen.
Tarjoa esimerkiksi tomaatti-sipulisalaatin kanssa.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.92 kg CO2 ekv
- Energia 569 kcal/annos
- C-vitamiini 0.1 mg
- Rauta 4.9 mg
- Kalsium 263.6 mg
- Natrium 3713.5 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 0.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 58.2 g
- Proteiini 22.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.9 g
- Rasva 30.6 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlMustapippuri
-
300 gSpagetti
-
25 dlVesi, vesijohtovesi
-
5 tlRuokasuola, jodioitu
-
200 gPekoni, rasvainen
-
80 gKananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
-
80 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima