Valmistusohje

300 g spagettia
2 ½ l vettä
5 tl suolaa
200 g pekonia
4 keltuaista
rouhittua mustapippuria
2 dl juustoraastetta
(persiljasilppua)

  1. Pane spagetti kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.
  2. Suikaloi pekoni kylmään kattilaan tai pannuun.
  3. Ruskista miedolla lämmöllä niin, että rasva ehtii kunnolla irrota lihasta.
  4. Annostele kypsä, valutettu spagetti kuumille syville lautasille ja jaa pekoni päälle.
  5. Jauha pinnalle mustapippuria.
  6. Pane kuhunkin annokseen keltuainen sellaisenaan tai munakuoren puolikkaassa.
  7. Ripottele pinnalle juustoraastetta tai tarjoa se erikseen.

    Tarjoa esimerkiksi tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

Ainesosat

  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 300 g
    Spagetti
  • 25 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 5 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 200 g
    Pekoni, rasvainen
  • 80 g
    Kananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
  • 80 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima

Reseptin ravintosisältö

Energia 569 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 4.9 mg
  • Kalsium 263.6 mg
  • Natrium 3713.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58.2 g
  • Proteiini 22.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.9 g
  • Rasva 30.6 g
Jaa sivu