Minttuinen hernesosekeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/hernekeitto_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Maidoton
Valmistusohje
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
800 g pakasteherneitä
6 dl kuumaa vettä
½ kasvisliemikuutio
1 dl kaurakermaa
½ – 1 dl minttua hienonnettuna
ripaus suolaa ja pippuria
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Lisää kattilaan
sipuli ja herneet. Kaada päällä kuuma vesi ja lisää kasvisliemikuutio.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia. Soseuta
keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja
minttu.
Sekoita ja tarkista maku
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
158
kcal/annos
- C-vitamiini 29.4 mg
- Rauta 4.8 mg
- Kalsium 78.4 mg
- Natrium 178.9 mg
- Kuitu, kokonais- 5.4 g
- Sokerit 7.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.8 g
- Proteiini 7.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Rasva 6.5 g
Ainesosat
-
1 kplSipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
800 gHerne
-
0.5 kplKasvisliemikuutio
-
100 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
100 gMinttu, tuore