Valmistusohje

(yksi annos)

1,5 dl valmista kahvia (hyödynnä juomatta jäänyttä kahvia)
1,5 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl sokeria
n. 15 g minttusuklaata
n. 0,5 dl kermaa
(kaakaojauhetta koristeluun)

  1. Mittaa kaikki ainekset kermaa lukuun ottamatta pieneen kattilaan.
  2. Kuumenna sekoitellen kunnes suklaa on sulanut ja juoma höyryää, mutta älä anna sen kiehua.
  3. Kaada juoma mukiin tai lämpöä kestävään lasiin.
  4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  5. Nostele löysäksi vaahdotettua kermaa juoman päälle.
  6. Viimeistele halutessasi ripottelemalla päälle kaakaojauhetta.

Vinkki: Sopivan vahvuista vaahtoa saat myös pienessä lasipurkissa ravistamalla. Mittaa kerma pieneen lasipurkkiin (esim. vauvanruokapurkki), sulje kansi tiiviisti ja ravista, kunnes kerma ei enää hölsky purkissa.

Testattu Marttakeittiössä

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*