Misomarinoidut juurekset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/martat_joulu_juureswellington_h.jpg
Misomarinoidut juurekset
Misomarinadilla piristetyt uunijuurekset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Miso on Japanista peräisin oleva ihana, runsaan umaminen maustetahna.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Syksy
- Talvi
- Uuni- ja pataruoat
- Vegaaninen
Valmistusohje
2–3 porkkanaa
1–2 palsternakkaa
4 rkl misotahnaa
1 rkl vaahterasiirappia
2 rkl rypsiöljyä
- Pese juurekset ja kuori, jos tahdot. Leikkaa ne tangoiksi tai noin puolen sentin paksuisiksi lanteiksi.
- Sekoita keskenään isossa kulhossa misotahna ja vaahterasiirappi. Lisää juurespalat ja kääntele niin, että ne kuorruttuvat miso-siirappiseoksella.
- Levitä juurespalat leivinpaperille uunipellille ja pirskottele päälle rypsiöljy. Paista 200 asteessa 20–30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
Testattu Marttakeittiössä
0.3 kg CO2 ekv
- Energia 131 kcal/annos
- Rasva 7.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 0.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.7 g
- Sokerit 9.6 g
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Natrium 103.3 mg
- Kalsium 49.3 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 13.3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklSinappi
-
2 rklRypsiöljy
-
1 rklVaahterasiirappi
-
200 gPalsternakka
-
200 gPorkkana