Misomarinoidut juurekset

G
4 annosta

Valmistusohje

2–3 porkkanaa
1–2 palsternakkaa
4 rkl misotahnaa
1 rkl vaahterasiirappia
2 rkl rypsiöljyä

  1. Pese juurekset ja kuori, jos tahdot. Leikkaa ne tangoiksi tai noin puolen sentin paksuisiksi lanteiksi.
  2. Sekoita keskenään isossa kulhossa misotahna ja vaahterasiirappi. Lisää juurespalat ja kääntele niin, että ne kuorruttuvat miso-siirappiseoksella.
  3. Levitä juurespalat leivinpaperille uunipellille ja pirskottele päälle rypsiöljy. Paista 200 asteessa 20–30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
  • Energia 131 kcal/annos
  • Rasva 7.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 0.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.7 g
  • Sokerit 9.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Natrium 103.3 mg
  • Kalsium 49.3 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 13.3 mg