Moderni muikkulaatikko

G
6 annosta

Valmistusohje

noin 500 g muikkuja 
0,5 tl suolaa 
200 g palsternakkaa 
2 sipulia 
2 ps (à 500 g) perunaviipaleita (pakaste) 
1 pkt (140–150 g) pekonia 

Makuliemi 
5 dl täysmaitoa tai kaurakermaa 
2 salottisipulia 
2 valkosipulinkynttä 
1 pussi tai 2 ruukkua tilliä 
2 tl fenkolinsiemeniä 
0,5 tl suolaa 
0,25 tl valkopippuria 
3 kananmunaa 

  • 1. Aloita valmistamalla makuliemi. Mittaa maito tai kaurakerma kattilaan. Kuori ja lohko salottisipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Leikkaa tilleistä varret ja paloittele ne. Säästä tillin tupsut. Lisää kattilaan sipulit, tillinvarret ja mausteet. Keitä lientä muutama minuutti, ota kattila liedeltä ja anna maustua muun ruoan valmistelun ajan. 
  • 2. Perkaa muikut. Pienille riittää puhkominen ja päiden poisto, isot voi perata fileiksi. Ripottele kaloille hiukan suolaa. 
  • 3. Kuori ja viipaloi palsternakat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele pekoni. Hienonna loput tillit. Levitä uunivuokaan kerroksittain peruna- ja palsternakkaviipaleita, muikkuja, sipulia ja tilliä. 
  • 4. Vatkaa munat jäähtyneeseen liemeen kevyesti. Kaada liemi vuokaan ainesten päälle. Ripottele pinnalle pekonikuutiot. 
  • 5. Kypsennä muikkulaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa ruoan kanssa salaattia. 

Vinkki: Voit käyttää muikkujen tilalla myös 300 g silakkafileitä. 

Hiilijalanjälki
1.58 kg CO2 ekv
  • Energia 415 kcal/annos
  • Rasva 18.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
  • Proteiini 23.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40.2 g
  • Sokerit 7.3 g
  • Kuitu, kokonais- 7.6 g
  • Natrium 787.8 mg
  • Kalsium 226.1 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 9.7 mg

Testattu Marttakeittiössä.