Valmistusohje

(På svenska nedan)

4 kananmunaa
4 rkl tomusokeria
2 dl vispikermaa
3 rkl vahvaa kahvia

Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokerit valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa kerma ja lisää keltuaisvaahtoon kylmän kahvin kanssa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan jäätelöseokseen. Sekoita tasaiseksi ja siirrä vuokaan. Pakasta jäätelöä 4 tuntia ja sekoita muutamaan otteeseen pakastuksen aikana. Voit valmistaa jäätelön myös jäätelökoneella.

***

4 ägg
4 msk florsocker
2 dl visgrädde
3 msk starkt kaffe

Skilj äggurlotna från äggvitorna. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden, tillsätt den och det kalla kaffet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i glassblandningen. Blanda samman allt till en jämn smet och häll blandningen i en form. Frys glassen i 4 timmar, rör om några gånger under infrysningen. Har du glassmaskin gör du glassen lättast i den.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 284 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.4 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 65.6 mg
  • Natrium 72.5 mg
  • Sokerit 9.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.6 g
  • Proteiini 7.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.8 g
  • Rasva 24.4 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*