Momo, taikinanyytit

Nepalilaiset höyrytetyt taikinanyytit, jotka täytetään hyvin maustetulla tofulla!

4 annosta

Valmistusohje

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä

Tomaatti-chilikastike:
2–3 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl pippuria
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Täyte:
300 g kylmäsavutofua
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tl raastettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä

  1. Valmista aluksi taikina. Sekoita jauhot ja vesi kulhossa. Vaivaa kimmoisaksi palloksi. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa suola ja öljy. Taikinan tulisi irrota käsistä. Jätä taikina liinan alle lepäämään.
  2. Valmista kastike. Laita pestyt tomaatit uunivuoassa 225-asteiseen uuniin ja paahda noin 30 minuuttia. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet uunivuokaan, kun tomaatit ovat paahtuneet 20 minuuttia. Poista chilistä siemenet ja pilko se. Kuori jäähtyneet tomaatit. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Valmista täyte. Jos käytät tofua, viipaloi se ja kuivata talouspaperien välissä. Hienonna sipulit ja laita kulhoon. Puserra valkosipuli kulhoon. Lisää inkivääri, mausteet ja öljy. Murusta mukaan tofu tai lisää broilerin jauheliha. Sekoita tasaiseksi.
  4. Valmista nyytit. Kauli pieni osa taikinasta kerrallaan ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä juomalasin reunalla. Ylijäämätaikinan voit kaulita uudelleen. Laita jokaisen ympyrän keskelle noin 1 rkl täytettä. Tuo taikinan reunat keskelle ja nipistä ne
    yhteen kiertäen saumakohtaa. Tärkeintä on, että nyytti ei aukea kypsennettäessä. Voit laittaa ensimmäisen erän kypsymään, kun valmistat seuraavaa.
  5. Kypsennä momot bambuhöyrystimessä, höyrytyskattilassa tai keittämällä. Aseta momot bambuhöyrystimessä niin, että ne eivät kosketa toisiinsa. Laita ison paistinpannun
    pohjalle vettä ja nosta höyrystin sen päälle. Muista lisätä vettä pannulle. Kypsennysaika bambuhöyrystimellä tai höyrytyskattilassa on noin 20 minuuttia, keittämällä noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys. Pohjasta tulee rapea, kun paistat momoja kypsennyksen jälkeen hetken rasvassa pannulla.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.62 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 352 kcal/annos
  • Rasva 11.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 12.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 48.4 g
  • Sokerit 4.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 1464.1 mg
  • Kalsium 296.1 mg
  • Rauta 7.3 mg
  • C-vitamiini 25 mg