Valmistusohje

Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl mustikoita ja vadelmia yhteensä
1 prk kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1.Vaahdota voi ja sokeri.
2.Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita.
3.Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja hieman reunoille.
4.Levitä marjat pohjan päälle.
5.Yhdistä muut täytteen aineet ja kaada marjojen päälle tasaisesti.
6.Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kaunista väriä. Anna vetäytyä hetki.

* Pakastemarjoja riittää noin 3dl. Sekoita jäisiin marjoihin 2 – 3 tl perunajauhoja.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
  • Sokerit 13 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 109 mg
  • Kalsium 83.8 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 10.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus