Ainesosat

  • 1 1/2 dl
    Rasvaseos, juokseva, 80%, keskiarvo
  • 1 dl
    Sokeri
  • 3 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 200 g
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 5 dl
    Marja, keskiarvo
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 222 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.1 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 84.6 mg
  • Natrium 103.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 13 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.1 g
  • Proteiini 3.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 11.8 g

Valmistusohje

Pohja:
1 ½ dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte:
1 purkki (200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
5 dl marjoja

  1. Voitele piirasvuoka rasvanokareella. Laita uuni kuumenemaan 200°C:seen.
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Yhdistä kaikki pohjan ainekset nopeasti taikinaksi.
  3. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 20–27cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri.
  5. Ripottele marjat pohjan päälle ja kaada kermaviili päälle.
  6. Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia.

Vinkki: Marjapiiras muuntuu omenapiiraaksi, kun käytät marjojen tilalla 5 dl omenaa kuutioina tai ohuina viipaleina. Mausteeksi voit ripotella pinnalle kanelia.

Jaa sivu