Munahyydyke

G
4 annosta

Valmistusohje

4 munaa
2 dl maitoa
1/2 tl suolaa tai yrttisuolaa
valkopippuria
yrttejä saatavuuden ja maun mukaan
vuoan voiteluun: rasvaa

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita niitä haarukalla niin, että munien rakenne menee rikki.
  2. Lisää neste ja mausteet ja sekoita hyvin.
  3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  4. Hyydytä uunin alatasossa 175°C:ssa noin puoli tuntia.

    Tarjoa välittömästi kala- tai kasvisruokien lisäkkeenä.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

  • Muunnos: Voit lisätä munaseokseen esim. sekavihanneksia, makkarakuutioita, kypsää lihaa tai kalaa, jolloin hyydykkeen voi tarjota pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa.
Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv
  • Energia 126 kcal/annos
  • Rasva 8.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 9.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.1 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Natrium 391.5 mg
  • Kalsium 98.5 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 0.9 mg