Munahyydyke
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/munahyydyke1.jpg
Munahyydyke
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Perinneherkut
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
4 munaa
2 dl maitoa
1/2 tl suolaa tai yrttisuolaa
valkopippuria
yrttejä saatavuuden ja maun mukaan
vuoan voiteluun: rasvaa
- Riko munat kulhoon ja sekoita niitä haarukalla niin, että munien rakenne menee rikki.
- Lisää neste ja mausteet ja sekoita hyvin.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Hyydytä uunin alatasossa 175°C:ssa noin puoli tuntia.
–
Tarjoa välittömästi kala- tai kasvisruokien lisäkkeenä.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
- Muunnos: Voit lisätä munaseokseen esim. sekavihanneksia, makkarakuutioita, kypsää lihaa tai kalaa, jolloin hyydykkeen voi tarjota pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa.
0.25 kg CO2 ekv
- Energia 126 kcal/annos
- Rasva 8.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
- Proteiini 9.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.1 g
- Sokerit 2.6 g
- Natrium 391.5 mg
- Kalsium 98.5 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 0.9 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlVoi
-
3 rklBasilika, tuore
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton