Valmistusohje

4 munaa
2 dl maitoa
1/2 tl suolaa tai yrttisuolaa
valkopippuria
yrttejä saatavuuden ja maun mukaan
vuoan voiteluun: rasvaa

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita niitä haarukalla niin, että munien rakenne menee rikki.
  2. Lisää neste ja mausteet ja sekoita hyvin.
  3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  4. Hyydytä uunin alatasossa 175°C:ssa noin puoli tuntia.

    Tarjoa välittömästi kala- tai kasvisruokien lisäkkeenä.
  • Muunnos: Voit lisätä munaseokseen esim. sekavihanneksia, makkarakuutioita, kypsää lihaa tai kalaa, jolloin hyydykkeen voi tarjota pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa.

 

 

Ainesosat

  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 3 rkl
    Basilika, tuore
  • 2 tl
    Voi

Reseptin ravintosisältö

Energia 126 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.9 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 98.5 mg
  • Natrium 391.5 mg
  • Sokerit 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.1 g
  • Proteiini 9.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Rasva 8.8 g
Jaa sivu