Valmistusohje

4 munaa
4 rkl vettä tai maitoa
1/2 tl suolaa
valkopippuria
(paprikajauhetta)

Paistamiseen: 1 rkl rasvaa

1. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla niiden raken­ne rikki.
2. Lisää neste ja mausteet.
3. Ruskista rasva paistinpannulla ja kaada munakasseos sii­hen.
4. Sekoita hyytyvää munakasmassaa haarukalla rauhallisin vedoin välillä pannua ravistellen niin, että munakas irtoaa pannun pohjas­ta. Onnistunut munakas on tasais­ta ja kiiltävää.
5. Kun munakas on valmis, kallista pannua ja valuta mu­nak­kaan toinen puoli tarjoiluvadille ja kumoa toinen puoli päälle niin, että kaunis ruskistunut pinta jää näkyviin.

Tarjoa munakas heti.

Vinkki!
Valitse täytteeksi jotakin näistä:

  • 1–2 dl suikaloitua kinkkua
  • purkki valutettua tonnikalaa
  • 1–2 dl kuutioitua, paahdettua makkaraa
  • 2 dl paloiteltuja, kuullotettuja kasviksia
  • 1–2 dl paistettua peruna-sipulisekoitusta

Ainesosat

  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 4 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 1 rkl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 115 kcal/annos
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 34.8 mg
  • Natrium 357.1 mg
  • Sokerit 0.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 0.3 g
  • Proteiini 7.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 9.5 g

Kommentit (1)

  1. Hyvä!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu