Munakas
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/munakas_pysty.jpg
Valmistusohje
4 munaa
4 rkl vettä tai maitoa
1/2 tl suolaa
valkopippuria
(paprikajauhetta)
Paistamiseen: 1 rkl rasvaa
1. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla niiden rakenne rikki.
2. Lisää neste ja mausteet.
3. Ruskista rasva paistinpannulla ja kaada munakasseos siihen.
4. Sekoita hyytyvää munakasmassaa haarukalla rauhallisin vedoin välillä pannua ravistellen niin, että munakas irtoaa pannun pohjasta. Onnistunut munakas on tasaista ja kiiltävää.
5. Kun munakas on valmis, kallista pannua ja valuta munakkaan toinen puoli tarjoiluvadille ja kumoa toinen puoli päälle niin, että kaunis ruskistunut pinta jää näkyviin.
–
Tarjoa munakas heti.
Vinkki!
Valitse täytteeksi jotakin näistä:
- 1–2 dl suikaloitua kinkkua
- purkki valutettua tonnikalaa
- 1–2 dl kuutioitua, paahdettua makkaraa
- 2 dl paloiteltuja, kuullotettuja kasviksia
- 1–2 dl paistettua peruna-sipulisekoitusta
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 9.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 7.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 0.3 g
- Sokerit 0.2 g
- Natrium 357.1 mg
- Kalsium 34.8 mg
- Rauta 1.5 mg
Ainesosat
-
1 rklRypsiöljy
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
4 rklVesi, vesijohtovesi
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton