Munakas

G
4 annosta

Valmistusohje

4 munaa
4 rkl vettä tai maitoa
1/2 tl suolaa
valkopippuria
(paprikajauhetta)

Paistamiseen: 1-2 rkl öljyä

1. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla niiden raken­ne rikki.
2. Lisää neste ja mausteet, sekoita.
3. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä.
4. Kaada munakasseos pannulle. Alenna hieman lämpöä.
5. Vedä puulastalla munakasseosta hitaasti pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin.
6. Laita kansi munakkaan päälle ja anna hyytyä/kypsyä hetki. Sammuta liesi, palaa herkästi pohjasta.
7. Käännä munakas halutessasi kaksin kerroin.
8. Tarjoa munakas heti.

Vinkki!
Valitse täytteeksi jotakin näistä:

  • 1–2 dl suikaloitua kinkkua
  • purkki valutettua tonnikalaa
  • 1–2 dl kuutioitua, paahdettua makkaraa
  • 2 dl paloiteltuja, kuullotettuja kasviksia tai käsiteltyjä sieniä
  • 1–2 dl paistettua peruna-sipulisekoitusta

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.18 kg CO2 ekv
  • Energia 115 kcal/annos
  • Rasva 9.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 7.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 0.3 g
  • Sokerit 0.2 g
  • Natrium 357.1 mg
  • Kalsium 34.8 mg
  • Rauta 1.5 mg