Munakasmuffinssit
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/07/Martat_munakasmuffinssi_H.jpg
		
		Munakasmuffinssit
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Lasten juhlat
 - Suolainen leivonta
 - Vauvanruokaa
 - Välipalat
 
Valmistusohje
4 munaa
0,5 dl nestettä (vettä tai vauvalle sopivaa maitoa)
1 rkl öljyä
1,5 dl täytettä (esimerkiksi 0,5 dl kypsää perunaa, 0,5 dl raastettua porkkanaa tai pakasteherneitä, pilkottua tomaattia ja 0,5 dl kypsää kalaa tai lihaa)
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
 - Riko kananmunat kulhoon. Sekoita joukkoon neste, öljy ja täytteet.
 - Jaa seos 6-8 silikoniseen muffinssivuokaan tai muffinssipellille, jonka kolot on vuorattu leivinpaperilla. Paista noin 20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä.
 - Nauti heti esimerkiksi välipalana.
 
Hiilijalanjälki / annos
							0.15							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 76 kcal
 - Rasva 5.5 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
 - Proteiini 5.3 g
 - Hiilihydraatti, imeytyvä 1.2 g
 - Sokerit 0.3 g
 - Kuitu, kokonais- 0.1 g
 - Natrium 44 mg
 - Kalsium 16.7 mg
 - Rauta 0.6 mg
 - C-vitamiini 0.6 mg
 
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
- 
								0.2 cupVesi, vesijohtovesi
 - 
								4 keskikokoinenKananmuna, tuore
 - 
								70 gKana
 - 
								30 gPeruna, kuorittu
 - 
								0.2 cup gratedPorkkana
 - 
								1 rklRypsiöljy